Δήλωση Θεόδωρου Γαλιατσάτου για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

Η σημερινή επαναληπτική εκλογή ανέδειξε νικήτρια την παράταξη «Ιόνιο δυνατά, κάθε νησί ψηλά» και περιφερειάρχη την κα. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Η γενικότερη πολιτική συγκυρία, ο αρνητικός αντίκτυπος από τη μη επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, ευθύνης του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης, η άμεση εμπλοκή –σε βάρος της ΑΝΑΣΑ- οικονομικών συμφερόντων, ιδίως στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, η εξαιρετικά μεγάλη αποχή και φυσικά τα δικά μας λάθη, με πράξεις και παραλείψεις που αλλοίωσαν σε ορισμένες περιπτώσεις την εικόνα της ΑΝΑΣΑ και της Περιφερειακής αρχής, οδήγησαν στην ήττα της παράταξής μας και στο σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας, γιατί πράξαμε σύμφωνα με τις αρχές μας, προσπαθήσαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, επιτύχαμε πολλά και σε πολλούς τομείς παρά την αρνητική κοινωνικοοικονομική συγκυρία της μνημονιακής εποχής και τη δημοσιονομική ασφυξία. Κυρίως όμως είμαστε υπερήφανοι γιατί αναβαθμίσαμε την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της ΠΙΝ και γιατί η επόμενη περίοδος θα κυλήσει με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και δρομολογημένα, μεγάλα και μικρά, έργα υποδομής.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί υπεραπιστήκαμε σταθερά και αταλάντευτα τα συμφέροντα των μη προνομιούχων, δώσαμε μάχες για την προστασία της κοινόχρηστης δημόσια περιουσίας, την αειφορία του περιβάλλοντος, την κοινωνική συνοχή, την στήριξη της δημόσιας παιδείας και υγείας, την άνθιση της πολιτιστικής και αθλητικής δημιουργίας.

Θα παραδώσουμε μια περιφέρεια δυναμική, αντάξια της δημοκρατικής, προοδευτικής και ριζοσπαστικής παράδοσης των Επτανησίων.

Συγχαίρουμε την παράταξη «Ιόνιο δυνατά, κάθε νησί ψηλά» και την κα. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για τη νίκη τους και ελπίζουμε ότι δεν θα ισχύσουν τα λεχθέντα της προεκλογικής περιόδου και δεν θα χρησιμοποιηθεί η ΠΙΝ ως κομματικό λάφυρο.

Η ΠΙΝ θα διοικηθεί τα επόμενα χρόνια από μια νεοφιλελεύθερη και βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη για τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα για την οικονομία και το περιβάλλον.

Η εξέλιξη αυτή προσδιορίζει ξεκάθαρα και τις πολιτικές ευθύνες όλων εκείνων των παρατάξεων και κομμάτων που ως σύχγρονοι Πόντιοι Πιλάτοι «ένιψαν τα χείρας τους», εξομοίωσαν τις δύο παρατάξεις και απέτρεψαν την επίτευξη προγραμματικών συγκλίσεων στην βάση των αναγκών της κοινωνίας και των πολιτών.

Η ΑΝΑΣΑ θα εργαστεί στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποτροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, κάθε πράξης και σχεδιασμού που θα επιχειρήσει την εξοστράκιση της ΠΙΝ από το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, που θα οδηγεί στην πισωδρόμηση και την αναποτελεσματικότητα.
Είναι η στιγμή να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσες και όσους βοήθησαν σε αυτή την εκλογική μάχη, δίνοντας την ευκαιρία να προβάλλουμε το τίμιο έργο μας, 2014 – 2019, δίνοντας την μάχη για τη συνέχιση μιας φιλολαϊκής πολιτικής που ήταν και είναι αναγκαία για το Ιόνιο και τους πολίτες του.

Είναι η στιγμή να ευχαριστήσω την ομάδα της ΑΝΑΣΑ που εργάστηκε με συνέπεια αυτά τα χρόνια, ξεπερνώντας δυσκολίες και δημιουργώντας τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για την πρόοδο και την ευημερία.
Είναι η στιγμή να ευχαριστήσω τους στενούς μου συνεργάτες που με ανέχτηκαν και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να επιτελεστεί το έργο που είχαμε υποσχεθεί στους συμπατριώτες μας.
Είναι η στιγμή να ευχαριστήσω τα παιδιά μου, γιατί δεν μου έδειξαν πόσο τους έλειψα αυτά τα χρόνια, κατανοώντας ίσως πως η έννοια μου για τον τόπο και τους ανθρώπους είναι υπέρτατο αγαθό.

Είναι τέλος η στιγμή να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές γιατί πίστεψαν στον αγώνα μας και γιατί είδαν στην ΑΝΑΣΑ την οραματική προοπτική για «Ελκυστικό προορισμό και Βιώσιμο τόπο» στα νησιά του Ιονίου.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών

– ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά


Πηγή