Διονύσης Καλαματιανός: «Λειτουργικός δημόσιος τομέας και βιώσιμο δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα»

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αλλά και στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Πύργου (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Πύργου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Ο κ. Καλαματιανός βρέθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους του συλλόγου της Π.Ε. και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη γνώση, τη διοικητική ικανότητα και επάρκεια των ανθρώπων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων είναι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, με μεγάλη και σύγχρονη διοικητική εμπειρία και κατάρτιση, που έμεινε αδικαιολόγητα αναξιοποίητο σε ένα διοικητικό σύστημα υποβαθμισμένο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έχουν γίνει προσπάθειες στην κυβερνητική μας θητεία να αναδείξουμε το δυναμικό αυτό. Η δημόσια διοίκηση είναι αναγκαίο να υπηρετείται από έντιμους και αποτελεσματικούς δημόσιους λειτουργούς, εξασφαλίζοντας στους πολίτες ένα επίπεδο υπηρεσιών που θα αποπνέει εμπιστοσύνη και θα δίνεται με σεβασμό και επάρκεια.

Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ περιλαμβάνει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, την ενίσχυση με προσωπικό, την ψηφιοποίηση της λειτουργίας του Δημοσίου και της επικοινωνίας του με τους πολίτες.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη λογική της επαναφοράς του κανόνα 5 αποχωρήσεις για 1 πρόσληψη, η οποία οδηγεί σε άμεση υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών.»

Στη συνέχεια ο κ. Καλαματιανός επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Μισθωτών Πύργου (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), όπου συναντήθηκε με στελέχη του ιδρύματος και συζήτησε μαζί τους για την πορεία του. Ο κ. Καλαματιανός είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το υποκατάστημα όταν υπηρετούσε ως Διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση του νέου, κοινωνικά δίκαιου, δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο σέβεται τους ασφαλισμένους, βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εξασφαλίζει τις συντάξεις και τις άλλες παροχές, αποτρέπει τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια των συνταξιούχων».

Ο ΕΦΚΑ είναι θωρακισμένος και ικανός να παρέχει στο μέλλον ικανοποιητικές συντάξεις και παροχές με ασφάλεια, απομακρύνοντας τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι κατευθυνόμενες προσπάθειες συκοφάντησης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και η αντικατάσταση της από το ιδιωτικό σύστημα τύπου ΠΙΝΟΣΕΤ των τριών πυλώνων, έχει ως μοναδικό στόχο να γίνουν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών και των ξένων FUNDS.

O ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και την απρόσκοπτη, σταθερή και συνεχή παροχή των συντάξεων και των άλλων ασφαλιστικών παροχών


Πηγή