ΔΙΟΥΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: Πάει για πρωτιά στον νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Με πολιτικό λόγο που βρίθει από περιεχόμενο και δυναμικές παρεμβάσεις έμπλεες επιχειρημάτων και ουσίας, η υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προβάλλει πλέον ως το βαρύ χαρτί του κόμματος στο νομό.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πλέον οι πολίτες της Ηλείας κατακλύζουν τα πολιτικά της γραφεία, διαβλέποντας στο πρόσωπό της την τηλαυγή εκείνη πολιτικό που διαθέτει τα εχέγγυα για την άξια εκπροσώπηση του νομού, μακριά από τις παλαιοκομματικές πρακτικές που έχουν κουράσει την κοινωνία και έχουν τελικά απαξιώσει το λειτούργημα του πολιτικού.

Θα μπορούσε κάποιος να σταθεί στην ευειδή παρουσία της Διονυσίας Αυγερινοπούλου και την φυσιογνωμική γυναικεία υπεροχή της. Πράγματι, κανένας δεν παραγνωρίζει το γεγονός, ότι μία μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων ψηφίζει με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου, το συμπαθές πρόσωπό του, το εναργές χαμόγελό του, ενίοτε και με τον κλασαυχενισμό του.

Όμως στην περίπτωση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου, η επιστημοσύνη, η πολιτική εμβρίθεια και το μαχητικό πνεύμα που συνοδεύουν το όνομά και την μακρά πορεία της, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία της παρουσίας της στα κοινά.

ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Δίκαια πλέον θεωρείται ως το «βαρύ χαρτί» της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Πειραιώς διαβλέπει στο πρόσωπό της την γυναίκα πολιτικό που θα μπορέσει να αναλάβει επάξια νευραλγικό ρόλο και ευθύνη στην επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δρ. Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου είναι το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στα διεθνή ζητήματα της προστασίας του Περιβάλλοντος, απολαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Συνεργασίας για το Νερό στη Στοχόλμη, είναι Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Νερό της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι
Είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα.

Υπήρξε επίσημη υποψήφια της Ελλάδας για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ στο βαθμό του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Παράλληλα, η κοινοβουλευτική θητεία της (Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. Οκτώβριος 2009 έως Απρίλιο 2012- Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εκλογική Περιφέρεια του Ν. Ηλείας. Μάιο έως Ιούνιο 2012 και Ιούνιο 2012 έως Δεκέμβριο 2014) μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε.

Και αυτό γιατί υπήρξαν καίριες και καταλυτικές οι κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις τόσο για θέματα του τόπου της όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, καθώς και η συμμετοχή της στα όργανα του κόμματος και τις Επιτροπές της Βουλής.

Διετέλεσε, ανάμεσα στα άλλα, κατά την κοινοβουλευτική της θητεία:

-Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων.
-Μέλος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρος κατά το Β΄ Θερινό Τμήμα 2014.
– Μέλος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
– Μέλος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.
– Μέλος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης
– Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
– Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.
– Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τη Μποτσουάνα και μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με την Αλβανία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
-Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
– Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

Πολλοί είναι οι κομματικοί παράγοντες στην Ηλεία, αλλά και οι πολιτικοί παρατηρητές στο νομό, που θεωρούν ότι η κα Αυγερινοπούλου, δεν μάχεται πλέον απλά για την επανεκλογή της στη νέα Βουλή, αφού αυτή την θεωρούν εξασφαλισμένη, σύμφωνα με την έως τώρα διαδρομή και δράση της.
Οι περισσότεροι πλέον μιλούν για πρωτιά της όμορφης πολιτικού στην Ηλεία και μετέπειτα αξιοποίησή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επόμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πάντως η ίδια, προσηνής και διακριτική όπως είναι, προτάσσει τον κοινό σκοπό του κόμματος, που είναι η κατάκτηση της αυτοδυναμίας, ώστε η Νέα Δημοκρατία να μπορέσει απερίσπαστη να τοποθετήσει και πάλι τη χώρα στις ράγες της προόδου και της ευημερίας.
Παράλληλα, το όραμά της για την Ηλεία, είναι η δημιουργία ενός νομού με βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο και θα έχει όλες τις προϋποθέσεις (τουριστικές, περιβαλλοντικές κλπ) να προσφέρει αειφόρες θέσεις εργασίας για όλους.

vst_0073.jpg

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    19 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία