Δυτ. Ελλάδα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το θάνατο του 31χρονου κολυμβητή

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απογευματινές ώρες χθες, ότι αγνοείται ένας 31χρονος κολυμβητής, κατόπιν της προσπάθειάς του να προσεγγίσει την υπό ιδιοκτησίας του παρασυρόμενη από τα θαλάσσια ρεύματα λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή Λιμνοπούλας Κάτω Βασιλικής Ναυπακτίας.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη, με τη συμμετοχή επίσης δυτών και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο της Π.Α., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Λίγο αργότερα, ο 31χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το Α/Κ ''ΓΙΩΤΑ'' Λ.Ν. 860, στη θαλάσσια περιοχή Λιμνοπούλας και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τα βράχια του όρους Βαράσοβα, ενώ αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Κάτω Βασιλικής, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ''ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


Πηγή