Ενωμένοι Εργαζόμενοι: “ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ… ΣΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΔΕΡΟΛΟΣΤΟΥΣR […]

Οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους προκαλούν τις δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΙΥΕ (ΚΚΕ) να αφήσουν να διεξαχθεί τελικά το εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και να μην το διακόψουν πάλι με τη βία (έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές πρόσφατα, μετά από κινητοποιήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ), έτσι ώστε να αναμετρηθούν δημοκρατικά οι δυνάμεις της εργατικής τάξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι «ΕΝΩΝΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» ενημερώνουμε ότι την περασμένη Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 κατατέθηκε έφεση 29 πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης της ΟΙΥΕ κατά της πρωτόδικης (και όχι «τελεσίδικης» όπως ψευδώς διακινείται από συνδικαλιστές του ΚΚΕ) απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία διορίστηκε Προσωρινή Διοίκηση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, με μοναδική ευθύνη τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου για την ανάδειξη τακτικής διοίκησης. Η έφεση κατατέθηκε με μοναδικό σκοπό την ανατροπή της αναιτιολόγητης απόφασης της Πρωτοδίκου Δικαστού , η οποία (ως αναιτιολόγητη) έδωσε ερέθισμα αυθαιρέτων, συκοφαντικών και δόλιων ερμηνειών σε βάρος της φυσικής ηγεσίας της ΟΙΥΕ, από πρόσωπα, όργανα και εταιρείες (αφανείς και εμφανείς) που ελέγχουν ΜΜΕ συγκεκριμένου κόμματος.

Γνωρίζουμε ότι η εκδίκαση της έφεσης (Φεβρουάριος 2020) έπεται των συλλογικών διαδικασιών του οργάνου και ενδεχομένως να μην παράξει πρακτικά αποτελέσματα όταν θα εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, αφού πιθανότατα να έχει διενεργηθεί το εκλογικό συνέδριο και να έχει αποκατασταθεί εκλογικά η δικαιοσύνη μέσα από την κάλπη. Όμως η αιτιολόγηση της πρωτόδικης απόφασης και η αποκατάσταση της ηθικής βάσης του παραγόμενου αποτελέσματος, είναι πρωτίστως ζήτημα δικαιοσύνης για την παράταξή μας. Επί της ουσίας, η Προσωρινή Διοίκηση της ΟΙΥΕ απαρτίζεται από πρόσωπα των παρατάξεων που είχαν την ευθύνη του Προεδρείου της απερχόμενης διοίκησης. Είναι εργαζόμενοι και εκλεγμένοι συνάδελφοι με τα δικά μας ψηφοδέλτια, τους οποίους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη η φυσική ηγεσία της παράταξής μας.

Θέλουμε να γνωρίζουν οι μισθοφόροι συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΔΑΣ-ΟΙΥΕ (ΚΚΕ), οι οποίοι τα προηγούμενα τρια (3) χρόνια που ήταν εκλεγμένοι στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ήταν παντελώς άφαντοι, δεν βρέθηκαν σε καμία κινητοποίηση κλάδου και δεν παραστάθηκαν σε καμία ΓΣ ή απεργία εργαζομένων εκτός Αθήνας, ότι η παράταξη μας δεν «μασάει» από απειλές και υπονοούμενα. Δεν μπλοφάρουμε και δεν «παίζουμε» παιχνίδια. Είμαστε παντού, έχουμε ξετρυπώσει όλους τους «κατεργαρέους» από τα λαγούμια τους και τους περιμένουμε, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε περιοχή. Αγωνιζόμαστε στο πλευρό των μελών μας, λύνουμε προβλήματα, υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και δικαιώματα και μας ανταμείβουν οι συνάδελφοι με την εμπιστοσύνη τους.

Οι δυνάμεις των επαγγελματικών (μισθοφορικών) στελεχών του ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν εγκλωβιστεί στη «στρατηγική» των προσωπικών επιθέσεων, της συκοφαντίας και της λάσπης. Αυτό γνωρίζουν να κάνουν, αυτό κάνουν. Τους καλούμε να συνεχίσουν έτσι και το επόμενο διάστημα, διότι με τον τρόπο αυτό οι εκατοντάδες συνδικαλιστές που πλαισιώνουν τις δυνάμεις μας συνεχίζουν απερίσπαστοι το συνδικαλιστικό τους έργο. Όποτε και να γίνει εκλογικό συνέδριο εμείς θα είμαστε σύσσωμοι εκεί και θα τους αποδείξουμε ότι όχι μόνο δεν μονοπωλούν την εργατική τάξη, αλλά ότι πλέον είναι και μια μικρή μειοψηφία στην ΟΙΥΕ και στα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα. Κάθε μέρα που περνά δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της προόδου στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνέδριο λοιπόν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην ΟΙΥΕ, με δημοκρατικούς κανόνες, δίχως αποκλεισμούς και ασέβειες στις εκλογικές διαδικασίες των πρωτοβάθμιων σωματείων, με τη συμμετοχή όλων όσοι δεν έχουν ακυρωθεί δικαστικά οι αρχαιρεσίες τους. Εμείς, παρά τις ενστάσεις και τις έντονες επιφυλάξεις μας για σωρεία εξόφθαλμων «μαϊμουδιών» σωματείων των δυνάμεων της ΔΑΣ, παρά το γεγονός ότι οι μισθοφόροι συνδικαλιστές του ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν ως εργαζόμενοι σε σωματεία του ιδιωτικού τομέα ως αντιπρόσωποι, δηλώνουμε ότι θέλουμε συνέδριο δίχως να αποκλειστεί ούτε ένας εκλεγμένος σύνεδρος της ΔΑΣ και καμίας άλλης παράταξης. Να αναμετρηθούμε στην κάλπη και όχι… στα μπράτσα και τους σιδερολοστούς.

Το δέχονται ή εξακολουθούν να φοβούνται την ετυμηγορία της εργατικής τάξης;;;

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ