Ενωτικό “αέρα” στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας έφεραν οι αρχαιρεσίες

Τη Δευτέρα θα μάθουμε ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του Εμπορικού Συλλόγου και την προεδρία του φορέα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Ρώρο, τον μακροβιότερο πρόεδρο του συλλόγου (12 χρόνια πρόεδρος, από το 1996 με τον σύλλογο) ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, κρίνοντας ότι είναι καιρός να δοθεί έδαφος στους νεότερους.

Μια νέα γενιά που δείχνει να έχει τη δυναμική, τη διάθεση και τη θέληση για να προσφέρει στα κοινά, στην τοπική κοινωνία και στο σύλλογο, που παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, με μεγάλη ιστορία πίσω του, μία ιστορία απόλυτα ταυτισμένη, με τα χρόνια οικονομικής ακμής αυτής της πόλης.

Μέσα από αυτόν το σύλλογο ξεκίνησαν να αναπτύσσονται τα πρώτα σημάδια της νεότερης αστικής τάξης, όταν οι έμποροι της Πάτρας, έχοντας αποκτήσει μία σημαντική οικονομική δύναμη, διεκδικούσαν και ζητούσαν περισσότερα πράγματα, θέλοντας να εκφραστεί αυτή η δύναμή τους σε ένα κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας συνδέεται απόλυτα με τη άνοδο της αστικής τάξης στη χώρα και αφήνοντας πίσω μας την ιστορία, το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν πριν από μερικές μέρες, δείχνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να οδηγήσουν τον φορέα σε ένα καλύτερο μέλλον, σε εποχές αναμφίβολα δύσκολες για το εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

"Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών βρίσκει το σύλλογο απόλυτα συσπειρωμένο και ενωμένο και εκφράζει θα έλεγα αυτή την ενότητα του που χρειάζεται να έχει τα επόμενα χρόνια" τονίζει ο μέχρι τώρα υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του απερχόμενου προεδρείου, Μάκης Μακρής.

"Μπορεί βέβαια η συμμετοχή σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016 να ήταν κάπως μικρότερη, αλλά αυτό έχει να κάνει πιστεύουμε με τις συνεχόμενες αρχαιρεσίες που συμβαίνον γύρω μας σε τοπικό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Η ουσία για μας, έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει. Η ουσία έχει να κάνει με το ότι ύστερα από δύο σημαντικές προσωπικότητες που πλέον δεν είναι στα δρώμενα του φορέα, δύο προσωπικότητες που σημάδεψαν κατά την άποψη μας τον σύλλογο, τον Ηλία Παυλίδη και τον Γιώργο Ρώρο, υπάρχει μια νέα γενιά που ενωμένη, δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για τον εμπορικό κόσμο.

Στοιχεία που όπως πιστεύουμε και όπως φάνηκε μέσα από το αποτέλεσμα, εκφράζονται μέσα από το συνδυασμό της Ενωτικής Κίνησης, μιας παράταξης που κατέβηκε στις αρχαιρεσίες για να εκφράσει όλα τα παραπάνω".

Η κατανομή των εδρών

Η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων, αξίζει να αναφέρουμε, ότι κέρδισε 10 έδρες και μπορεί να σχηματίσει αυτόνομη διοίκηση. Τέσσερις έδρες πήρε η παράταξη του ΚΚΕ και μία η Νέα Πνοή του κ. Γαλάνη.

Πλέον μένει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο τιμής ένεκεν επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γιώργος Βαγενάς (το πιθανότερο) ή κάποιο άλλο νέο πρόσωπο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου; Είναι κάτι που θα φανεί μέσα από τις διαδικασίες.


Πηγή