Επιστολή του υποψ. βουλευτή Γ. Κοντογιάννη προς τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα για την δυσλειτουργία σε ΓΟΕΒ […]

Την αγωνία του για τη δυσλειτουργία που παρουσιάζουν ο ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ της Ηλείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η παραγωγή και μάλιστα στη μέση του καλοκαιριού, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο τ. Υφυπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας τη ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, με επιστολή που απέστειλε προς τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κοντογιάννης επικοινώνησε και με τον νέο Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, από τον οποίο ζήτησε το παραπάνω ζήτημα να είναι στις προτεραιότητές, του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Φαρμάκης ενημέρωσε τον Γιώργο Κοντογιάννη για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει.

Όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον κ. Κατσιφάρα ο Γιώργος Κοντογιάννης:

«Η κατάσταση όσον αφορά στην λειτουργία των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ είναι κρίσιμη, καθώς η δυσλειτουργία που παρουσιάζουν βάζει σε κίνδυνο την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων της Ηλείας, σε μια εποχή που η ανάγκη άρδευσης είναι τεράστια λόγω και των καιρικών συνθηκών. Μάλιστα αρκετοί αγρότες προσανατολίζονται να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, για να μπορέσουν οι αγρότες να προχωρήσουν απρόσκοπτα την παραγωγή των προϊόντων τους, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του αρδευτικού δικτύου.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κρισιμότητα του ζητήματος αλλά και την αγωνία που βιώνουν οι χιλιάδες αγρότες της Ηλείας, σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην παραγωγική διαδικασία».


Πηγή