Επιτέλους έρχεται καλοκαιράκι στην Πάτρα – Θα «χτυπήσει» 30άρια

Η αποκομμένη από την γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία ψυχρή λίμνη που επηρεάζει την χώρα μας καθιστώντας τον καιρό εξαιρετικά άστατο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια αυτής θα παραμείνει στην τροπόσφαιρά μας για δύο ακόμη ημέρες, Τρίτη & Τετάρτη και κινούμενη βόρεια-βορειοανατολικά θα έχει ήδη αποχωρήσει κατά την διάρκεια της Πέμπτης.

Κατόπιν υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα αποπειραθούν να κινηθούν από την βόρεια Αφρική προς την χώρα μας από την Παρασκευή συνοδευόμενες από θερμότερες αέριες μάζες.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν να το κατορθώνουν περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις ασταθείς καιρικές συνθήκες και ανεβάζοντας τον υδράργυρο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από το Σάββατο 8/6 και μετέπειτα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Όσον αφορά την δυτική Ελλάδα το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται πολύ άστατος καιρός σε Ήπειρο, κεντρο-βόρειο Ιόνιο (Λευκάδα και βορειότερα), ΒΔ Αιτωλοακαρνανία και σε ορεινή Πελοπόννησο με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα πιο ηπειρωτικά τμήματα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιορίζεται κατά πολύ η αστάθεια με παροδικές μπόρες να αφορούν αυστηρά ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς και με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Από το Σάββατο πιθανότατα ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο ξεπερνώντας τους 30oCσε πολλά πεδινά τμήματα της δυτικής επικράτειας, θερμοκρασίες που δείχνουν να σταθεροποιούνται και να μας συντροφεύουν τουλάχιστον έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (12-13/6)

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα ensemble για την πόλη της Πάτρας:

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
& Για το ww.meteoclub.gr :Nick-Stormlover


Πηγή