Εργαστήρι Ζωγραφικής Δήμου Πύργου: Εγκαίνια γεμάτα… «Αντιθέσεις»!

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, με έργα των μελών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του δήμου Πύργου με θέμα «Αντιθέσεις».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο υποψ. βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς, ο γεν. γραμματέας του δήμου Πύργου Νίκος Λαϊνόπουλος και πλήθος κόσμου.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας ενώ την έκθεση προλόγισαν ο κ. Λιατσής και η υπεύθυνη λειτουργίας του Εργαστηρίου Αδαμαντία Τσακανίκα, η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ανέλυσε το θέμα των έργων της έκθεσης και τόνισε ότι «κάθε καλλιτεχνική δημιουργία είναι μια προσπάθεια των δημιουργών για επικοινωνία, προσπάθεια κατάκτησης της πραγματικότητας, παρατήρησης, στοχασμού, εμβάθυνσης και έκφρασης». Στη συνέχεια η κα Τσακανίκα συνεχάρη τα μέλη του Εργαστηρίου για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την αναζήτηση των αντιθέσεων και την αποτύπωσή τους στον καμβά. Αντιθέσεις σε σχήματα, μεγέθη, χρώματα, υφές και θέματα.

Για την έκθεση μίλησε και ο γνωστός Πύργιος Αγιογράφος & ζωγράφο, Ιωάννης Τσολάκος, ο οποίος εξήρε το έργο που τελείται στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του δήμου Πύργου, το οποίο διανύει το δεύτερο έτος λειτουργίας του και ευχήθηκε στα μέλη να είναι πάντοτε δημιουργικά και να συνεχίσουν να εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τις ευαισθησίες τους.

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 27 Ιουνίου 2019 με ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 19:00-21:00.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 27 Ιουνίου.

Αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του δήμου Πύργου και την υπεύθυνη λειτουργίας Αδαμαντία Τσακανίκα.


Πηγή