Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019: Έναρξη απόψε στον Πύργο με τη μαθητική συναυλία του Ελληνικού Ωδείου


Από 19-24 Ιουνίου οι εκδηλώσεις σε Πύργο & 21-23 Ιουνίου σε Αμαλιάδα, Κατάκολο, Αρχ. Ολυμπία & Κρουνούς Κρεστένων

Ηχηρό κάλεσμα που προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και να αφεθούμε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής!

21η Ιουνίου: η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και η αφορμή εδώ και 20 χρόνια, χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ζωντανά την μουσική σε χιλιάδες πολίτες και μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει, να γνωρίσει και να απολαύσει πολλές φορές σε απρόσμενα σημεία της χώρας, μουσικές όλων των ειδών.

Σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 θα διεξαχθεί φέτος σε 48 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων.

Η επετειακή 20η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής προσπάθειας, που γίνεται χάρη στην υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας.

Στο νομό Ηλείας οι εκδηλώσεις εορτασμού των 20 χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής θα πραγματοποιηθούν από 19-24 Ιουνίου σε Πύργο & Κατάκολο (Collectiva Artenativa), 21-23 Ιουνίου σε Αμαλιάδα (Μικρή Ακαδημία) & Κρουνούς Κρεστένων (Πολιτισμός & Ευημερία) και 21 & 22 Ιουνίου στην Αρχ. Ολυμπία (Collectiva Artenativa).

Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει να αφήσετε στην άκρη την καθημερινότητα και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής!

Διοργάνωση – Επικοινωνία

Αμαλιάδα: Μικρή Ακαδημία – Σπύρος Ζαφειρόπουλος (6973395041)

Πύργος, Κατάκολο & Αρχ. Ολυμπία: Collectiva Artenativa – Ηρώ Ρήγα (6974993605)

Κρουνοί Κρεστένων: Πολιτισμός & Ευημερία – Γιάννης Σαραντόπουλος (6939789142)

Σήμερα στο «Απόλλων» η συναυλία των σπουδαστών του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής αλλά και της λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές του συναυλίες την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» Πύργου.

Στο διήμερο των μουσικών εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί ένα μικρό δείγμα από την δουλειά και την πρόοδο των σπουδαστών της χρονιάς που πέρασε. Οι συναυλίες περιλαμβάνουν σπουδαστές των τμημάτων και σχολών: Ελαφρύ Τραγούδι, Φλάουτο, Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Σαντούρι που είναι ένα μέρος αυτών που λειτουργούν στο Ωδείο καθώς και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Facebook

EuropeanMusicDayAmaliada

EuropeanMusicDayPyrgos

Eumusicdayolympia

EuropeanMusicDayKrestena


Πηγή