Εφοριακοί και υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στους Οθωνούς για ενημέρωση.

Δήμος Κέρκυρας Εφοριακοί και υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στους Οθωνούς για ενημέρωση.

Κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισκέπτεται τις ακριτικές περιοχές της χώρας, εκκινώντας σημειολογικά από το νησί των Οθωνών, αποτελούμενο από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ Κέρκυρας και τον διευθυντή της Φ.Π.Πατρών, έχοντας σκοπό να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στις φορολογικές συναλλαγές τους.

Έχοντας ως στρατηγικό στόχο την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων που θα επιτρέψει την υλοποίηση των δημοσίων δαπανών, για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, με ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και την επιτυχή αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας. Σύμφωνα με το Δήμο Κέρκυρας, οι φορολογούμενοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλουν στους εφοριακούς τις απορίες τους σχετικά την υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση των εφαρμογών του TAXIS.

Η θεματολογία της συνάντησης έχει να κάνει με βασικά ζητήματα των Τμημάτων

α) Μητρώου.

β) Δικαστικού (ρυθμίσεις) – Έσοδα (φορολ.ενημερότητες) – Αυτοκινήτων (κατάθεση πινακίδων) και το κλιμάκιο θα απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις των πολιτών.

Γ) Εισόδημα (υποβολή φορ. Δηλώσεων,φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, βραχυχρόνιες μισθώσεις,Ε9,ΕΝΦΙΑ, Προληπτικοί έλεγχοι).

Σκοπός της δράσης που είναι πρωτίστως η ενημέρωση για την εξυπηρέτηση των πολιτών με υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, η επίλυση τυχόν προβλημάτων και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης της Α.Α.Δ.Ε. με τους πολίτες. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο τοπικό δημοτικό κατάστημα Οθονών την Παρασκευή 07/06/2019 και ώρα 10:00 π.μ.


Πηγή