Ε. Κονιδάρη για τις Εθνικές εκλογές


Απόψεις για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας…

…σχετικά με τον τουρισμό και την αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας αντάλλαξε η υποψήφια Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ, Έλενα Κονιδάρη Αντωνοπούλου με κατοίκους της Δυτικής Αχαϊας.

Η υποψήφια Βουλευτής τόνισε ότι η ευρύτερη περιοχή και συνολικά ο νομός Αχαίας διαθέτουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αναφερόμενη στον τουρισμό επεσήμανε ότι η περιοχή έχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πρέπει να ακολουθήσουμε πολιτικές που θα αυξήσουν τα έσοδα του κλάδου. Η Έλενα Κονιδάρη Αντωνοπούλου εκτίμησε ότι ο τουριστικός κλάδος μπορεί να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα πέντε χρόνια, αρκεί να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και αποφάσεις.

Αναφερόμενη στη γεωργία και την κτηνοτροφία, η υποψήφια Βουλευτής επεσήμανε ότι αποτελεί δέσμευση της ΝΔ, στο πλαίσιο της συνολικής οικονομικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να βάλει τέλος στην εποχή της υπερφορολόγησης, μειώνοντας δραστικά τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Επίσης, η ΝΔ θα εισάγει νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και θα μειώσει τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, δίνοντας έτσι κίνητρα μέσα από τη συνεργασία να μειώσουν τα έξοδα παραγωγής και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους και καλύτερες τιμές. Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ θα διασφαλίσει σταθερούς πόρους από τη νέα Κοινοτική Αγροτική Πολιτική και θα σχεδιάσει ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και θα συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.


Πηγή