Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά παρουσίασε το «Ερωτικό ταξίδι στο γαλάζιο» (εικόνες)

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά καλωσόρισε το καλοκαίρι με μία μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα «Ερωτικό ταξίδι στο γαλάζιο» που πραγματοποιήθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε και η Αν. Γραμματέας Δήμητρα Βαλλιανάτου με τη συνδρομή της Γεν. Γραμματέως της Αδελφότητας Χρύσας Κοκκόση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μουσικά από το τρίο του μουσικού τμήματος κιθάρας της Αδελφότητας (Σταύρος Ντίνας, Μαρία Κρητικού, Γιώργος Κανάκης) που μας τραγούδησε «τι είν’ αυτό που μας ενώνει» και «το χειροκρότημα».

Η Γεν. Γραμματέας Χρύσα Κοκκόση καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και προλόγισε την εκδήλωση. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαριολένη Νεοφύτου- Ζαφειράτου απηύθυνε χαιρετισμό ευχόμενη καλή αντάμωση το καλοκαίρι στα νησιά μας.

Τα ηνία ανέλαβε η χορωδία μας σε συνεργασία με τη χορωδία του Δήμου Κορυδαλλού υπό την καθοδήγηση της μαέστρου μας Έλενας Κασάροβα και τη μουσική συνοδεία πιάνου από την δασκάλα του μαντολίνου Ματούλα Φιοράτου, κιθάρας από τον δάσκαλο Σταύρο Ντίνα και ακορντεόν από τον δάσκαλο Βασίλη Μαντούδη καθώς και από τους μαντολινοπαίκτες μας Σπυριδούλα Τσετσέκου, Σπύρο Γρηγοράτο, Νίκο Γρηγοράτο, Δημήτρη Γρηγοράτο και Γεράσιμο Μαλτέζο και μας ταξίδεψαν με μελωδίες από δημιουργούς των νησιών μας και όχι μόνο.

Ανάμεσα στα τραγούδια τα μέλη της νεολαίας μας Ευαγγελινός Μιχελής και Μαριάννα Βασιλάτου απήγγειλαν στίχους από ποιητές των νησιών μας.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που παρουσίασε η Υπεύθυνη Μουσικοχορευτικών Τμημάτων Διονυσία Βασιλάτου, απολαύσαμε τα χορευτικά μας τμήματα σε χορούς από τα Επτάνησα με τη συνοδεία κιθάρας (Σταύρος Ντίνας), μαντολίνου (Ματούλα Φιοράτου και βιολιού (Δέσποινα Συρίγου).

Οι χορευτές του μεγάλου χορευτικού μας (Μαριάννα Βασιλάτου, Νίκος Γρηγοράτος, Ανέζα Δεστούνη, Μαρία Δεπούντη, Ευαγγελινός Μιχελής, Μανώλης Παπαθεοδωράτος, Μπάμπης Τζάκης, Σπυριδούλα Τσετσέκου, Γιάννης Φιλιππάτος, Ελβίρα Φλαμιάτου, Κωνσταντίνος Χρονόπουλος) χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς των Επτανήσων ενώ απολαύσαμε τους κεφαλονίτικους «Μέρμηγκα» και «Διβαράτικο» από τους μικρούς μας χορευτές (Τζανέτα Γεωργά, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Βάλια Λάζαρη, Ελίνα Λάζαρη, Χρήστος Τζάκης)!!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Αντιδήμαρχος Ραφήνας Γιώργος Κοκκόλης, ο πολιτευτής και εκλεγείς Δ.Σ. Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, η διαμερισματική σύμβουλος Δ. Πειραιά Κατερίνα Δουρέκα, η Έφορος του Πειραϊκού Συνδέσμου Αγγιολίνα Δικαιάκου- Δανηλάτου, η Ελίνα Βερυκάκη εκπρόσωπος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Πειραιά, ο Ηλίας Γαλιατσάτος Αντιπρόεδρος της ΟΚΙΣ & Πρόεδρος του Συλλόγου Καμιναράδων, η Αφροδίτη Ζαμπέλη Πρόεδρος Συλλόγου Κομιτάτων, η Κατερίνα Κοψιδά Πρόεδρος Επτανησίων Αγίας Παρασκευής, η Λιλή Ματσούκη Γεν. Γραμ. Ένωσης Επτανησίων Χαλανδρίου, ο Παναγιώτης Βελισσαράτος Αντιπρόεδρος Συλλόογυ Κοθρυά, η Σταματία Καρλή εκπρόσωπος του Συλλόγου Πυργιού ο Αίνος και η Ελένη Ζυγούρη εκπρόσωπος του Συλλόγου απανταχού Δηλινάδων.
Εκ μέρους του Δ.Σ. παρευρέθηκαν πλέον των συμμετεχόντων στην εκδήλωση η Αντιπρόεδρος Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, ο Ταμίας Ορέστης Καππάτος, ο Έφορος Γεράσιμος Ζαφειράτος, η Αν. Έφορος Χριστίνα Βλάχου και το Μέλος Δ.Σ. Νέστωρ Παπαθεοδωράτος.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους των μουσικών τμημάτων της Αδελφότητας Ματούλα Φιοράτου (μαντολίνο), Σταύρο Ντίνα (κιθάρα) και Βασίλη Μαντούδη (ακορντεόν), τη μαέστρο της χορωδίας μας Έλενα Κασάροβα και την δασκάλα του χορευτικού τμήματος Ευαγγελία Κοκκίνη που μέσω των τμημάτων της Αδελφότητας προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό μεταλαμπαδεύοντας τα στοιχεία της παράδοσής μας στις επόμενες γενιές καθώς και τον ηχολήπτη μας Παναγιώτη Γαβαλά για την αγαστή μας συνεργασία!

Ευχαριστούμε, τέλος, όλους όσοι για μια ακόμη χρονιά στηρίξατε το έργο της Αδελφότητας συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις μας δίνοντάς μας δύναμη και έμπνευση να συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάδειξης των νησιών μας στο κύτταρο πολιτισμού της Αδελφότητάς μας!

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Κοκκόση

Γενική Γραμματέας

IMG 2943IMG 2949IMG 2954IMG 2961IMG 2976IMG 3011IMG 3014IMG 3015IMG 3017IMG 3020IMG 3023IMG 3044IMG 3046IMG 3074IMG 3088IMG 3114IMG 3126IMG 3169IMG 3170IMG 3179IMG 3183IMG 3197


Πηγή