Η ετήσια εκδήλωση των μουσικοχορευτικών τμημάτων της Αδελφότητας Πειραιά(εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, η ετήσια εκδήλωση των μουσικών τμημάτων της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά για το κλείσιμο μιας δημιουργικής χρονιάς.

Και φέτος, η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων πλημμύρισε με τραγούδια από τα μουσικά τμήματα μας.Στο σύντομο χαιρετισμό της η αντιπρόεδρος κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά ευχαρίστησε και συνεχάρη τον έφορο κ. Γεράσιμο Ζαφειράτο για την επιμέλεια των τμημάτων και εκδηλώσεων της Αδελφότητας, την υπεύθυνη των μουσικών και χορευτικών τμημάτων κ. Διονυσία Βασιλάτου για την πολύτιμη βοήθειά της, τους δασκάλους και ιδιαίτερα τους γονείς και τα παιδιά μας για την συμμετοχή τους στην οικογένεια της Αδελφότητας, την ενίσχυση των δράσεων και δραστηριοτήτων της.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναδρομή στις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν τα τμήματά μας στο πλήθος των εκδηλώσεων που συμμετείχαν. Στα τμήματα μας καθένας μπορεί να μάθει ένα μουσικό όργανο όπως μαντολίνο, κιθάρα, ακορντεόν και βιολί. Επίσης, στα χορευτικά μας τμήματα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε χορούς από τα νησιά μας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.Η μουσική και ο χορός εκτός από ευχαρίστηση μπορεί να ενισχύσει την πνευματική μας εγρήγορση και την μνήμη μας. Η μουσική επιπλέον ενισχύει την κοινωνικότητα μας και βοηθάει στη βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων. Τα παιδιά που μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο εκτός από διασκέδαση μπορεί να αποκομίσουν ένα επιπρόσθετο όφελος, την ικανότητα να διατηρούν τις επιδόσεις τους στο σχολείο, σε υψηλά επίπεδα, και παράλληλα μαθαίνουν να έχουν υπομονή και πειθαρχία.Η αίθουσα γέμισε με νοσταλγικές μελωδίες από το μουσικό τμήμα μας με την συμμετοχή των Αφροδίτης Κουτρούκη, Ανδριάνας Γεωργά, Γιώργου Γκερλέ, Νίκου Γρηγοράτου, Σπύρου Δημόπουλου, Γιώργου- Μανώλη Κανάκη, Μαρίας Κρητικού, Δέσποινας Σαβέλη, Κατερίνας Τσάλα, Γιάννη Χατζηγεωργίου.Η Μαντολινάτα της Αδελφότητας μας ταξίδεψε στα νησιά μας με τη συμμετοχή της Σπυριδούλας Τσετσέκου, του Δημήτρη,Νίκου και Σπύρου Γρηγοράτου και του Γερασίμου Μαλτέζου.Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη των μουσικών & χορευτικών τμημάτων κ. Διονυσία Βασιλάτου.Οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τη δασκάλα της Μαντολινάτας κ. Ματούλα Φιοράτου, τον δάσκαλο κιθάρας κ. Σταύρο Ντίνα και φυσικά τους μικρούς μουσικούς των τμημάτων μας για την εξαιρετική παρουσία τους!Το μουσικό μας ταξίδι ολοκληρώθηκε, με την ανανέωση του ραντεβού μας στις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να περάσουμε ακόμα πιο όμορφες μελωδικές στιγμές !

Διονυσία Βασιλάτου
Υπεύθυνη των μουσικών & χορευτικών τμημάτων

IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575IMG 8575


Πηγή