Η ομιλία του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου στη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Καθηλωτική ήταν η ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου στη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής.

Αναλυτικά ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ανέφερε :

Προχωράμε Μπροστά με το χέρι στην καρδιά!!!

Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω! Γιατί είναι πραγματικά πισωγύρισμα η Νέα Δημοκρατία.

Είμαι από αυτούς που το 2014 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είμαι από αυτούς που το 2014 απολύθηκαν, είμαι από αυτούς που 2014 έζησαν τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Και απορώ, δεν θυμάται κανείς τίποτα σήμερα; Τι αμνησία είναι αυτή που πάθαμε; Εκείνες οι καρδιές που χτυπούσαν τόσο γρήγορα το ‘14 στη διαθεσιμότητα, πώς είναι ήσυχες σήμερα, όταν θα ξαναχτυπήσουν αύριο το πρωί;

Αυτή τη διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τη στηρίξαμε πρώτα από όλα εμείς ως άνθρωποι και ως επιστήμονες. Γιατί αγαπάμε τον άνθρωπο, γιατί γίναμε γιατροί επειδή αγαπάμε τον άνθρωπο. Και γι’ αυτό μπήκαμε μέσα, γιατί πιστεύαμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Και για καλή τύχη τούτου του λαού, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ όπου άρχισε μια τιτάνια προσπάθεια αναμόρφωσης, αναδιάρθρωσης και στερεώματος της υγείας συνολικά.

Σε όλους όμως τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας αυτά συμβαίνουν. Τα δύο πρώτα χρόνια λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τεράστια προσπάθεια να κρατήσει τα νοσοκομεία, τα οποία βουλιάζανε στα χρέη τους! Και τα κράτησε. Δεν αρκούμεθα σ’ αυτό! Είμαστε, -και εδώ είναι η διαφορά της Αριστεράς και των αριστερών ανθρώπων- είμαστε οι αγωνιζόμενοι της Αριστεράς, που παλεύουμε για το καλύτερο, για το περισσότερο, για εκείνο που ανήκει στον πολύπαθο λαό μας!

Είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που πάει να αποκτήσει οικογενειακό γιατρό. Τα εμπόδια είναι πολλά. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι πολύ μεγάλη. Τα βήματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε, θέλουμε πολλά περισσότερα αλλά έγιναν τα πρώτα μεγάλα βήματα, μπήκαν τα θεμέλια, ίδρυσης ουσιαστικά, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον κόσμο μας σε τούτη τη χώρα. Πρώτα από όλα για τους ανασφάλιστους που σήμερα είναι ισότιμοι και ισάξιοι με τον κάθε πολίτη! Γιατί; Γιατί πιστεύουμε στον άνθρωπο, γιατί όλους τους ανθρώπους τους έχουμε ίσους! Αυτή είναι η φροντίδα του κράτους! Αυτή είναι η αριστερά!

Η ΝΔ θα μας γυρίσει πίσω! Αν έλεγαν ότι όσα έγιναν είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά λειψά, θα τα πάμε παραπέρα, να τ’ ακούσεις, να συνδιαλλαγείς. Δεν λένε αυτά. Τι λένε; -και δεν τους ξεφεύγουν, μην ακούτε που λένε «του ξέφυγε»- το πρόγραμμά τους διαβάζουν. Αυτοί είναι! Θα τα κλείσουν, θα τα ιδιωτικοποιήσουν! Αυτό μας λένε! Μην επιτρέψουμε το πισωγύρισμα!

Προχωράμε Μπροστά με το χέρι στην καρδιά!


Πηγή