ΙΣΚ για κινητοποιήσεις Διαγνωστικών: «Παλεύουμε τόσο για τον ασθενή όσο και για το γιατρό»

Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποφασίστηκε στη χθεσινή 12/6/19 έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ από την Ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της ΠΦΥ.

Αφού αξιολόγησαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά την συνάντηση τους, αποφάσισαν ότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και δεν συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος .

Ωστόσο με γνώμονα το συμφέρον του ασθενή και προκειμένου να διευκολύνουν τους ασφαλισμένους αποφάσισαν να ανοίξουν τα ιατρεία τους από σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, απαλλάσσοντας μάλιστα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τη συμμετοχή 15% που πρέπει να πληρώσουν. Ο ασφαλισμένος θα πληρώνει την ασφαλιστική τιμή που αναγράφεται στο παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, θα παίρνει απόδειξη και στη συνέχεια θα εισπράττει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των Κλινικοεργαστηριακών συναδέλφων μας.

Συσπειρωμένοι θα δώσουμε την μάχη για να κρατήσουμε την Πρωτοβάθμια Υγεία που με τους πειραματισμούς και τα λάθη της Πολιτείας, καταρρέει.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Έλληνας ασθενής δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας, το κράτος οφείλει να πληρώσει για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός κόσμος έβαλε πλάτη τα χρόνια της κρίσης και στήριξε το σύστημα υγείας που κατέρρεε ωστόσο τώρα απειλείται πλέον η επιβίωσή του. Παλεύουμε τόσο για τον ασθενή όσο και για το γιατρό που οδηγείται στην ανεργία και στη μετανάστευση.

Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, για να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Η Πρόεδρος Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΦΩΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ


Πηγή