Κέρκυρα: Θλίψη, οργή και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη των μνημείων μας.

Κοινωνία Κέρκυρα: Θλίψη, οργή και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη των μνημείων μας.

Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν τα αισθήματα που διακατέχουν τον κάτοικο αυτού του τόπου ή τον επισκέπτη που έχει επιλέξει το νησί μας αντικρίζοντας αυτή την πρώτη εικόνα του νέου Φρουρίου, ερχόμενος με το πλοίο της πορθμειακής γραμμής και προσεγγίζοντας το λιμάνι της Κέρκυρας.
Για τον πρώτο, δηλαδή για τον κάτοικο του νησιού τα συναισθήματα είναι της θλίψης, της οργής, της αγανάκτησης για τις εικόνες εγκατάλειψης, που αποκαλύπτουν αδιαφορία των αρμοδίων για την συντήρηση του ιστορικού αποθέματος του τόπου μας και έλλειψη σεβασμού σε αυτό το μνημείο, γιατί αυτές οι οχυρώσεις έγραψαν χρυσές σελίδες όχι μόνο στην τοπική ιστορία αλλά στην ευρωπαϊκή και απέκρουσαν τους «βαρβάρους» από την προσπάθεια τους να καταλάβουν το νησί εξυπηρετώντας τα σχέδια τους. Αναφερόμαστε στην πολιορκία του 1716 και στο θαύμα του πολιούχου του νησιού που θα γιορτάσουμε σε 1,5 περίπου μήνα.
Ο ξένος, ο επισκέπτης από την άλλη πλευρά υα αναρωτιέται σε τι τόπο επέλεξε να περάσει τις διακοπές του, αν είναι ο σωστός τόπος, αν είναι στην Ευρώπη ή έγινε κάποιο λάθος και επέλεξε κάποιο τουριστικό προορισμό της βορείου Αφρικής. Αν και πολύ φοβόμαστε ότι προσβάλουμε αυτές τις χώρες γιατί εκεί τα μνημεία τους τα έχουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Θλίψη, οργή, αγανάκτηση, δεν υπάρχουν άλλα λόγια.


Πηγή