Κέρκυρα: Οι άξονες συνεργασίας των νέων Δημάρχων.

Αυτοδιοίκηση Κέρκυρα: Οι άξονες συνεργασίας των νέων Δημάρχων.

Έχοντας ως στόχο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα πλαίσιο συνεργασίας αλλά και κοινών δράσεων με τους άλλους δύο δήμους του νησιού, η νέα Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Μερόπη Υδραίου ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση με τους δύο νεοεκλεγέντες δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, κ.Γιώργο Μαχειμάρη και κ. Κώστα Λέσση και το Δήμαρχο Παξών κ.Σπύρο Βλαχόπουλο.

Όπως επισήμανε η νέα Δήμαρχος θα πρέπει να βρεθεί κοινός βηματισμός στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο συμφωνίας και συναντίληψης. Επίσης, θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα ταχύτατα βήματα βάσει κοινού στρατηγικού σχεδιασμού, ώστε να βρεθεί προσωρινή-μεταβατική λύση και ταυτόχρονα να γίνουν όλες οι ενέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην οριστική επίλυση του προβλήματος σε πολύ στενή συνεργασία με τον ΣΥΔΙΣΑ, ώστε να μην χαθεί ούτε μια μέρα αλλά και καμία χρηματοδότηση.

Η νέα δήμαρχος Κέρκυρας πρότεινε στους τρεις δημάρχους κ.κ Μαχειμάρη Λέσση και Βλαχόπουλο να συμμετέχουν οι δήμοι τους στο νέο Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Διαχείρισης Προορισμού που θα δημιουργηθεί από το Δήμο Κέρκυρας και τους φορείς.

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία τριών νέων ΔΕΥΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία αλλά και να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Η κ.Μερόπη Υδραίου, σε δήλωση της, αμέσως μετά τη συνάντηση, αναφέρει:

«Οι τρεις δήμοι πρέπει να συνεργάζονται, από την πρώτη μέρα με ισοτιμία και ειλικρίνεια. Με ορθολογισμό και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η προχειρότητα και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες που κυριάρχησαν στη διάσπαση του δήμου, δημιουργούν προβλήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε.

Θα συνεχίσω να αναζητώ με όλους το δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα προς τους πολίτες της Κέρκυρας».


Πηγή