«Λαϊκή Συσπείρωση»: Είμαστε στο πλευρό των απολυμένων της Frigoglass


Λίγες μέρες μετά τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, την Περιφέρεια και το Δήμο ήρθε η θλιβερή είδηση:

Κλείνει το εργοστάσιο της Frigoglass, στην Κάτω Αχαγιά, και χάνουν τη δουλειά τους 90 εργαζόμενοι. Χάνεται το μεροκάματό τους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών Ομίλων. Σκληρά και στεγνά. Χωρίς καμιά λύπηση από τα αφεντικά.

Δεν πρέπει να λησμονούμε, ο κάθε επιχειρηματικός Όμιλος χρησιμοποιεί το εργατικό δυναμικό για όσο χρονικό διάστημα εκτιμά ότι θα του φέρνει κέρδη, κάθε χρονιά και περισσότερα. Θεός τα υπερκέρδη. Εάν βρεθούν άλλες χώρες, όπου θα βρει εργαζόμενους με ελαχιστοποιημένο μεροκάματο, με μισθούς πείνας, ή πρώτη ύλη «τσάμπα», αμέσως θα …μετακομίσει εκεί.

Αυτή είναι η «Ανάπτυξη», την οποία ευαγγελίζονται και προεκλογικά τα κόμματα εξουσίας (ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία) και οι πολιτικοί – οικονομικοί παράγοντες της περιοχής μας. Εφαρμόζουν πιστά τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης –με τη Νομοθεσία και τα όργανά τους.

Να μην μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Υπάρχει Λύση υπέρ των εργαζομένων. Χρειάζεται η ΕΝΟΤΗΤΑ μας, για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, οι οποίοι διευκολύνουν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές εξελίξεις, όπως αυτή, στη Frigoglass.


Πηγή