Μετεκλογική συνάντηση υποψηφίων στο «Επαρχείον» – «Ανάγκη η σύνθεση απόψεων επ` ωφελείας του Πύργου»

Προεκλογικά βλέπουμε πολλές φορές (αντίπαλους) υποψήφιους να κάθονται στο ίδιο τραπέζι… μετεκλογικά, σπανίως! Το αντικρίσαμε όμως κι αυτό χθες το μεσημέρι στο «Επαρχείον» στον Πύργο όπου συναντήθηκαν, υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Πύργου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον γνωστό Πύργιο Τάκη Αντωνακόπουλο (σ.σ. συνταξιούχο βιβλιοπώλη και συνεργάτη της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ»)

Η σύναξη «κύλησε» σε χαλαρό κλίμα, με προσφορά εδεσμάτων και… μπόλικα σχόλια από τους συνδαιτυμόνες που θα λέγαμε ότι απόλαυσαν την συζήτηση όντας απαλλαγμένοι από το άγχος της προεκλογικής περιόδου…

Όπως δήλωσε μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για το σκεπτικό του ο εμπνευστής της σύναξης κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως «ως ανήσυχος κι ενεργός πολίτης του Πύργου και με την παρρησία της γνώμης μου κάλεσα τους άρχοντες του δήμου σε μια προσπάθεια συναίνεσης και συνύπαρξης χωρίς να χάνουν την αυτοτέλεια τους. Γνωρίζω ότι όλοι συμφωνούν σε ένα βασικό στοιχείο που δεν είναι άλλο από την ανάταση της πόλης μας, της τόσο υποβαθμισμένης.

Τους κάλεσα λοιπόν για να τους παρακαλέσω, ως μεγαλύτερος, να συγκλίνουν στην συνεργασία χωρίς, επαναλαμβάνω, να χάνουν την αυτοτέλεια τους, τους σκοπούς τους και τα μελλοντικά τους σχέδια. Αλλά ο Πύργος έχει απόλυτη ανάγκη να συνυπάρξουν στην σύνθεση των απόψεων επ’ ωφελείας του».

Όσο για το τι έχει περισσότερο ανάγκη και θα πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον ο Πύργος ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι «δεν πάμε σε μεγαλόπνοα σχέδια διότι κάτι τέτοιο τώρα είναι εξωπραγματικό, χρειάζεται χρόνος και να συντρέξουν κι άλλες συγκυρίες για να συμβεί αυτό. Τώρα θα πρέπει να πάμε στην καθημερινότητα, αυτό έχει ανάγκη ο πολίτης… την καθαριότητα, την ησυχία του που έχει κλονιστεί από τους παραβάτες που πληθαίνουν κάθε ημέρα. Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του».

«Επιμένω ότι θα πρέπει να δοθεί σημασία σε όλους τους υποψήφιους οι οποίοι στον προεκλογικό αγώνα διέθεσαν χρήματα, στερήθηκαν την οικογένεια τους… υπενθυμίζω ότι είναι μεγάλη περιπέτεια να απαιτήσεις να γίνεις τοπικός άρχοντας στον τόπο. Αυτό πρέπει να βραβεύεται ανεξαρτήτως αποτελέσματος όπως το έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες που επιβράβευαν όσους ασχολούνταν με τα κοινά και κακολογούσαν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς όσους απείχαν!», κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Κι επειδή εύκολα μπορεί κανείς να εξάγει κάποιο λάθος συμπέρασμα κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι το επώνυμο του εμπνευστή της σύναξης και του νεοεκλεγέντα δήμαρχου Πύργου αποτελεί απλά… συνωνυμία!


Πηγή