Με μελωδίες πλημμύρισε το Αργοστόλι (εικόνες / Video)

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής από το Ωδέιο Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας

Μια γιορτή πλούσια σε ήχους, διοργάνωσε χθες , Παρασκευή, το Ωδείο Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής για το 2019, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο αυστηρούς κριτές.

Η έναρξη της συναυλίας πραγματοποιήθηκε τις δέκα το πρωί και μέχρι τις δέκα το βραδύ, οι μελωδίες δεν σταμάτησαν να ηχούν στην Λεωφόρο Ριζοσπαστών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να ακούσουν ντουέτα από φλάουτο, τρομπέτα και σαξόφωνο, κιθάρα και μαντολίνο, κουιντέτα βιολιών, κρουστών και πιάνο.

Καθηγητές και μαθητές του Ωδείου ένωσαν το ταλέντο τους και προσέφεραν απλόχερα ευχάριστες μουσικές στιγμές, προκαλώντας το ενδιαφέρον των διερχομένων.

Στη συναυλία παρουσιάστηκε ένα κράμα κλασσικών αλλά και πιο σύγχρονων μουσικών συνθέσεων.

Μια βραδιά που κατάφερε να σμίξει τον Beethoven με τον Μάνο Χατζηδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη με τον Mozart.

Οι γρήγορες εναλλαγές του μουσικού προγράμματος άφησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή ήταν σίγουρα το Ντουέτο Τρομπέτα-Σαξόφωνο από τους καθηγητές της σχολής Άγγελο Πρωτοψάλτη και Κώστα Φράντζη, οι οποίοι βρέθηκαν στο μπαλκόνι του Ωδείου, ταξιδεύοντας τους θεατές στους ήχους του “Besame Mucho” και «My Way”.

Η εκδήλωση έληξε με έναν “Ύμνο στη χαρά” υπό την διεύθυνση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ωδείου Φιλαρμονικλης Σχολής Μαριάννας Σκούτα, και το θερμό χειροκρότημα του κοινού σαν ένδειξη ικανοποίησης για την όμορφη συναυλία που προσέφεραν καθηγητές και μαθητές.

Μπάμπης Παπαναστασάτος

DSC 0002

DSC 0009

DSC 0018

DSC 0030

DSC 0044

DSC 0047

DSC 0057

DSC 0080

DSC 0097

DSC 0103

DSC 0134

DSC 0135

DSC 0143


Πηγή