Μπαλιούκος στην εφ.«Πατρίς»: «Οι πολίτες ξέρουν εδώ και 20 χρόνια αν κάνουμε έργο ή παραπλανούμε»

Αποτελεί φαινόμενο για την τοπική αυτοδιοίκηση της Ηλείας, καθώς είναι άγνωστη για αυτόν η λέξη «ήττα». Ο λόγος για τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκη Μπαλιούκο, ο οποίος επανεξελέγη για έκτη συνεχόμενη φορά στις 2 Ιουνίου, συγκεντρώνοντας στον β’ γύρο το 50,9% των ψήφων.

Η εκλογική αναμέτρηση έμοιαζε ως η πιο δύσκολη, για αυτό και τον ρώτησα αρχικά αν η νίκη αυτή προκάλεσε ξεχωριστά συναισθήματα και πόσο διαφορετικές ήταν οι εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες.

«Κάθε νίκη είναι ξεχωριστή, με τις δικές της συγκινήσεις. Το βασικό ζήτημα ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Είχαμε συνηθίσει να δίνουμε τη μάχη ως παράταξη και ως ομάδα, κορμός και τοπικά συμβούλια, όμως με τις δύο κάλπες κάπου χάσαμε τη ζωντάνια, την ενότητα και την κοινή δράση. Επίσης, λόγω υπερβολικής αισιοδοξίας δεν δώσαμε μεγάλη προσοχή στην περιφρούρηση της κάλπης του α’ γύρου σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ και η μεγάλη ανανέωση του ψηφοδελτίου δημιούργησε κενά», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Μπαλιούκος.

Συζητώντας για την επόμενη μέρα στον δήμο, έδειξε ανήσυχος και ζήτησε εγρήγορση από όλους τους φορείς ενόψει θέρους, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Μας στοίχισε αυτή η εκλογική αναμέτρηση, όπως και σε όλη τη χώρα, ενώ τώρα ακολουθούν κι άλλες εκλογές. Κάναμε Συντονιστικό την Παρασκευή και οριοθετήσαμε προτεραιότητες για τις επόμενες μέρες, όσον αφορά τον καθαρισμό οικισμών, δρόμων σε όλη τη ζώνη του δήμου, από τις παραλίες μας ως το Σεπετό και την Ανδρίτσαινα. Είναι υψηλή μας προτεραιότητα να βγει το καλοκαίρι χωρίς τέτοια προβλήματα, διότι όπως και να το κάνουμε, οι εκλογές δημιουργούν ατμόσφαιρα χαλάρωσης των πολιτών», τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ.«Πατρίς»


Πηγή