Νταβλούρος: «Στηρίζουμε τους αγρότες με συγκεκριμένες παρεμβάσεις»


Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, σε μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο «Σέρμπος» στην Κάτω Αχαϊα.

Ο κ. Νταβλούρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους, αγρότες, επαγγελματίες και φορείς της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον τόπο μετά τις εκλογές.

«Στηρίζουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, περνώντας σε μια νέα εποχή με ποιοτικά και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα που θα προσφέρουν μεγαλύτερο εισόδημα για τους ίδιους και νέες θέσεις απασχόλησης για την τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Νταβλούρος και πρόσθεσε:

«Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος σε συνδυασμό με την μεταποίηση και την οργανωμένη εμπορία, μπορεί να δώσει διέξοδο στην οικονομική κρίση της χώρας».

Ακολούθως παρουσίασε τις βασικές προτάσεις της Ν.Δ. για τα αγροτικά που περιλαμβάνουν-μεταξύ άλλων-τα εξής:

1. Τη διατήρηση της αυτονομίας του Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο της πρότασής μας για 3 Ασφαλιστικά Ταμεία (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων και αγροτών).

2. Τη διατήρηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 13%.

3. Το στενότερο ορισμό των κατ’ επάγγελμα αγροτών, εντός των ορίων που θέτει το κοινοτικό κεκτημένο.

4. Την επανεξέταση των συντελεστών Φ.Π.Α., όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, στο πλαίσιο γενικότερης αναμόρφωσης του Φ.Π.Α..

5. Την ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέσα από την απλούστευση διαδικασιών.

6. Προτεραιότητά ακόμα είναι η ταχύτερη επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας .

7. Την ενίσχυση των εσόδων του Ο.Γ.Α. με την εφαρμογή των συμψηφισμών οφειλομένων εισφορών με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ώστε να αποτραπεί η υπέρμετρη αύξηση των εισφορών.

8. Την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου και τη μείωση του διοικητικού κόστους για την πρόσκληση αλλοδαπών εργατών γης και την καταβολή του εργόσημου που μειώνει το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών και επιφέρει έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα κ.α.

-Ο κ. Νταβλούρος πραγματοποιεί από χθες διήμερα περιοδεία στα Καλάβρυτα. Χθες βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στην Κλειτορία, ενώ σήμερα θα μιλήσει στη 1 το μεσημέρι στα Καλάβρυτα.


Πηγή