Οι μαθητές του Δημοτικού Σκουροχωρίου λένε όχι στον Σχολικό αποκλεισμό (VIDEO)

Με αυτή την όμορφη ταινία μικρού μήκους οι μαθητές του σχολείου μας επισφραγίζουν τη δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο School is the Flame ασχολήθηκαν με τον σχολικό αποκλεισμό.

Σχεδίασαν ερωτηματολόγια, έκαναν έρευνα για τα ομαδικά παιχνίδια που η ιστορία τους φτάνει ως την αρχαιότητα και τους ολυμπιακούς αγώνες. Στη συνέχεια έψαξαν και βρήκαν τα παιχνίδια που είναι κοινά ανάμεσα στη χώρα μας και τις χώρες εταίρους και τέλος ήθελαν να δείξουν ότι το παιχνίδι είναι μια διεθνής γλώσσα που ενώνει τον κόσμο και φέρνει τα παιδιά και τους λαούς πιο κοντά, ώστε κανένας μαθητής να μην μένει στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Ο ρατσισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός εκμηδενίζουν τις εκπαιδευτικές προοπτικές για πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το σχολείο μπορεί να δρα αντισταθμιστικά σε εκείνες τις δυνάμεις που διαχωρίζουν και αποκλείουν, εξασφαλίζοντας για όλα τα παιδιά τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνουν ολοκληρωμένοι και ενεργοί πολίτες» (Coelho, 2007).

Πλοήγηση άρθρων


Πηγή