Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος για το κλείσιμο της Frigoglass


Δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου , Υποψηφιου βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το κλείσιμο της Frigoglass

Στις 7 Ιουλίου η διοίκηση της Frigoglass ανακοίνωσε την διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου της στην Κάτω Αχαΐα. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με την κοινωνία όσο και με την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να παραμείνει το εργοστάσιο λειτουργικό και οι εργαζόμενοι εργασιακά ασφαλείς, αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό.

Δεν πρέπει όμως, να θεωρούμε τυχαίο το γεγονός αυτό καθαυτό αλλά ούτε και το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα. Από την επομένη των ευρωεκλογών παρατηρείται ένα ξαναζωντάνεμα των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων της χώρας δημιουργώντας καθεστώς πίεσης στις δοκιμαζόμενες ελληνικές επιχειρήσεις. Οι πολιτικές της λιτότητας που επιβάρυναν την ελληνική οικονομία και κοινωνία, με τα γνωστά σε όλους μας ολέθρια αποτελέσματα, προεργάζονται σενάρια «ολικής επαναφοράς».

Προτεραιότητά μας αποτελεί η κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της τοπικής κοινωνίας και των συλλογικοτήτων με σκοπό την άμεση εξεύρεση λύσης, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να είναι πλήρως προστατευμένοι. Άμεση αποκατάσταση και προστασία των απολυθέντων με τη φροντίδα του κράτους, εκπονώντας πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται κοντά στα ηλικιακά όρια της συνταξιοδότησης έτσι ώστε προσωρινά να ανακουφιστούν αλλά και να νοιώσουν την κρατική φροντίδα.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ώστε κανείς να μην είναι μόνος του στην κρίση αποδείχτηκε και βιώσιμο αλλά και αναγκαίο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας για να μην αποκοπεί η πορεία προς τα εμπρός που ξεκινήσαμε το Γενάρη του 2015.


Πηγή