Ο Γιώργος Κουτρουμάνης σε Αστυνομία και Πυροσβεστική


Την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας και την έδρα του Πυροσβεστικού Σώματος στην Πάτρα επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων του.

Αρχικά, ο κ. Γ. Κουτρουμάνης μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας ΕΛΑΣ Ταξίαρχο κ. Νίκο Κοτρωνιά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχο κ. Τσούρα.

Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου, ο κ. Γ. Κουτρουμάνης συνομίλησε σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα με αστυνομικούς, στα πρόσωπα των οποίων είδε πρώην συναδέλφους του, καθώς και ο ίδιος υπηρέτησε για ένα διάστημα στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, παράλληλα με τις σπουδές του, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γ. Κουτρουμάνης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των αστυνομικών και ενημερώθηκε για τα αιτήματα τους, κυρίαρχα των οποίων είναι η ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ «αγκάθι» εξακολουθεί να παραμένει αυτό της στέγασης του Αστυνομικού Μεγάρου σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε εκτενώς στη βαρύτητα που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στην εκ νέου εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε, κινούνται και οι εξαγγελίες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενδυνάμωση της ΕΛΑΣ σε μέσα και προσωπικό, με την άμεση πρόσληψη 1500 αστυνομικών να δίνει τον σχετικό τόνο.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνονται η επανασύσταση της Ομάδας Δέλτα, η λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, καθώς και η κατάργηση του περιβόητου νόμου Παρασκευόπουλου.


Στη συνέχεια, ο κ. Γ. Κουτρουμάνης μετέβη στην έδρα του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό διοικητή Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο, κ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, Πύραρχο κ. Νίκο Ρουμελιώτη.

Ο κ. Γ. Κουτρουμάνης ενημερώθηκε για τα εξίσου σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην παλαιότητα του στόλου των πυροσβεστικών σωμάτων και στην έλλειψη προσωπικού.

Επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα σκύψει με προσοχή πάνω από τα προβλήματα αυτά προωθώντας τις απαραίτητες λύσεις και ταυτόχρονα ένα νέο θεσμικό πλαίσιο αντιπυρικής προστασίας. Τέλος, ο κ. Γ. Κουτρουμάνης ευχήθηκε στο προσωπικό να έχει τη δύναμη και το κουράγιο να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή το φετινό καλοκαίρι να μην στιγματιστεί από μεγάλες και επώδυνες πυρκαγιές.


Πηγή