Πάτρα: Αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην θάλασσα – Χάθηκαν 7 άνθρωποι σε 12 ημέρες

Ο θάνατος του γνωστού Πατρινού πρώην επιχειρηματία Λευτέρη Κυρούση (πατέρα της γνωστής ραδιοφωνικής παραγωγού, Ζακελίνας Κυρούση), ανέβασε τον αριθμό των νεκρών που χάθηκαν από πνιγμό στην θάλασσα στους 7.

7 Πατρινοί χάθηκαν μέσα σε 12 μέρες στα νερά του Πατραϊκού. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικιωμένοι και το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία άγνοια κινδύνου από τον κόσμο που κάνει το μπάνιο του στην θάλασσα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του παράγοντες, όπως τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει, βουτώντας στα νερά χωρίς να έχει κάνει πρώτα τους απαραίτητους καρδιολογικούς και πνευμονολογικούς ελέγχους.

Ο αριθμός των 7 νεκρών μέσα σε 12 μόλις ημέρες είναι σίγουρα ένα αρνητικό ρεκόρ. Τα περιστατικά που απευθύνονται στους διασώστες του ΕΚΑΒ είναι σχεδόν καθημερινά, με τα ασθενοφόρα να φτάνουν άμεσα στο σημείο του συμβάντος, ενώ και η βοήθεια που δίνουν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της περιοχής είναι σημαντική και οι επεμβάσεις τους συνήθως άμεσες.

Δεν αρκούν όμως όπως αποδεικνύεται αυτά. Η θάλασσα δεν παίζει. Τα περισσότερα από τα περιστατικά, ωστόσο, δεν έχουν να κάνουν με την θάλασσα, αλλά με την καρδιά και τα προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν τα ηλικιωμένα άτομα, χωρίς να τους δίνουν την απαραίτητη σημασία.

Όμως το κακό αυτό φέτος με την θάλασσα πρέπει να σταματήσει. Το μπάνιο κάνει καλό στην υγεία, χρειάζεται, ωστόσο, πάνω από όλα η απαραίτητη προσοχή.


Πηγή