Πάτρα – Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο)

Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο) Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο)

Κάθε χρόνο, η εορτή των Αγίων Πάντων, αφιερώνεται από την Ελληνική Αστυνομία ως Ημέρα Τιμής στους αποστράτους της. Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (23-6-2019), δοξολογίες σε όλους τους Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, καθώς και οι απόστρατοι αστυνομικοί του σώματος.

Παράλληλα, κατά τις δοξολογίες αναγνώστηκε και η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ενώ ακολούθησαν και μικρές δεξιώσεις προς τιμήν των αποστράτων.

Κατά την μικρή δεξίωση στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Αχαΐας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, βράβευσε την Υπαστυνόμο ε.α. κα Ντίνα ΚΟΡΦΟΞΥΛΙΩΤΗ – ΦΟΥΡΦΟΥΡΗ, στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς της στην Ελληνική Αστυνομία, στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Επιπλέον, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κατά την εναρκτήρια ομιλία του επεσήμανε:

« …Το σημαντικό Κεφάλαιο που φέρει τον τίτλο Απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί την βάση του οικοδομήματός της, πάνω στο οποίο πορεύονται οι νεότερες γενιές.

Ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας πιστεύουμε σε αυτό το ανθρώπινο κεφάλαιο και επενδύουμε μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με τους απόστρατους του Σώματος, με γνώμονα την αξιοποίηση των γνώσεων τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επιτρέψτε σε αυτό το σημείο να σταθώ στο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης μας, την Υπαστυνόμο Α εν αποστρατεία – ζωγράφο – και συγγραφέα κυρία Ντίνα Κορφοξυλιώτη Φουρφουρή, διότι πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσφοράς των αποστράτων του Σώματος, όχι μόνο στο εσωτερικό του οργανισμού μας αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Τιμούμε λοιπόν μία αστυνομικό, η οποία έχει ξεχωρίσει για τις έντονες καλλιτεχνικές της ανησυχίες, τις οποίες θαυμάζουμε στα έργα της, ενώ παράλληλα υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Σώμα, με ευσυνειδησία και αίσθηση καθήκοντος.

Είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες Αστυνομικοί για την προσφορά της κας Κορφοξυλιώτη – Φουρφουρή και σήμερα την βραβεύουμε για την πολυετή προσφορά της στην Ελληνική Αστυνομία, στις Τέχνες και στον Πολιτισμό, όπου λειτουργώντας άοκνα και με ζήλο, διαπρέπει για το ήθος της, και την δημιουργικότητά της…

Αγαπητή Ντίνα σε ευχαριστούμε»

Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο) Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο) Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο)

Χαιρετισμό κατά την εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος ΒΟΡΓΙΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς», κ. Αθανάσιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας «ο Άγιος Λεόντιος» κ. Αναστάσιος ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Κατά την εκδήλωση στην Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Αχαΐας τίμησαν με την παρουσία τους, τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας: ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ, ο Βοηθός του, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας κ. Χαράλαμπος ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Αναστάσιος ΝΙΚΟΛΑΟΥ, εκπρόσωποι και πολιτευτές πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι ενώσεων και φορέων της περιοχής, απόστρατοι Ανώτατοι Αξιωματικοί και απόστρατοι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εν ενεργεία Αξιωματικοί και αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο) Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο) Πάτρα - Εορτάστηκε η Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτο)


Πηγή