Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από τους γονείς για την συμμετοχή των παιδιών τους στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Μιλάμε για το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2019 -2020", τα λεγόμενα voucher, με τον φετινό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, (με 60 εκ. ευρώ ) και από εθνικούς πόρους (με 210 εκ. ευρώ ).

Οι αιτήσεις λοιπόν που έχουν γίνει φέτος είναι δεκάδες και καθημερινά περνούν από τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού δεκάδες γονείς που ζητούν από τους υπαλλήλους να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες, αλλά και για τον τρόπο που χρειάζεται να κάνουν την αίτηση.

Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 28 Ιουνίου. Η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με άλλες χρονιές και η οποία έχει προκαλέσει σύγχυση στους γονείς, είναι ότι φέτος οι αιτήσεις δεν γίνονται μέσα από το γραφείο του Κοινωνικού Οργανισμού, όπως παλιότερα.

Θα πρέπει ο κάθε γονιός να μπει μόνος του στην ηλεκτρονική σελίδα του αρμόδιου φορέα, του ΕΕΤΑΑ και να προχωρήσει βήμα με βήμα στην διαδικασία που του ζητείται για κάνει την αίτηση και να δηλώσει την υποψηφιότητα του μικρού του, διεκδικώντας μια θέση στους παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ.

Το ζήτημα είναι ότι η διαδικασία για κάποιον που δεν γνωρίζει δεν είναι και τόσο εύκολη. Αρκετοί γονείς μπαίνοντας στην σελίδα μπερδεύονται και ψάχνουν να δουν τι γίνεται, καταλήγοντας πολλές φορές σε αδιέξοδο.

Στο γραφείο πάντως του Κοινωνικού Οργανισμού υπάρχουν τοιχοκολλημένες οι σχετικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους όπου εξηγείται βήμα προς βήμα η όλη διαδικασία. Ωστόσο, αρκετοί γονείς δεν τα καταφέρνουν και επιστρέφουν πίσω στο γραφείο, ελπίζοντας ότι θα τους βοηθήσει κάποιος υπάλληλος, κάτι που συνήθως γίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να καταχωρηθεί ως έγκριτη η αίτηση δεν αρκεί μόνο η ηλεκτρονική της μορφή, αλλά θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος γονιός να στείλει τα χαρτιά ταχυδρομικώς στην διεύθυνση του ΕΕΤΑΑ, σε ειδικό φάκελο που θα του δοθεί από το γραφείο του Κοινωνικού Οργανισμού.

Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος γονιός είναι ότι οι αιτήσεις συμπληρώνονται με βάση τα στοιχεία της μητέρας και όχι του πατέρα του παιδιού.

Πάντως, εφέτος, σύμφωνα με τα όσα έχει πει η κυβέρνηση, θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Δείτε τα βήματα τοιχοκολλημένα στο γραφείο του Κοινωνικού Οργανισμού.

 Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς  Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς  Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς  Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς  Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς


Πηγή