Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να… πίνουν μπύρα! (φωτο)

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο που αποδεικνύει ότι το ζήτημα έχει εκτροχιαστεί, συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην Τριών Ναυάρχων, στο καφενείο "Ολύμπια". Νεαροί φορώντας κράνη, μαντήλια και κασκόλ, έχοντας καλύψει το πρόσωπό τους, επιτέθηκαν χωρίς λόγο και αιτία σε καφενείο που εκείνη την ώρα οι θαμώνες παρακολουθούσαν τον αγώνα ποδοσφαίρου που έδινε η ομάδα της εθνικής Πορτογαλίας.

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ, την ώρα που η Τριών Ναυάρχων, είχε ακόμα αρκετό κόσμο, με τα καταστήματα εστίασης να έχουν βγάλει έξω τα τραπεζοκαθίσματά τους. Η αφορμή της επίθεσης είχε να κάνει με το ότι ορισμένοι από τους θαμώνες ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και συχνάζουν στο συγκεκριμένο καφενείο.

Ωστόσο, το σχέδιο όπως φάνηκε μέσα από την πράξη ήταν οργανωμένο. Η επίθεση των αγνώστων νεαρών έγινε από δύο πλευρές της Τριών Ναυάρχων και συμμετείχαν γύρω στα 12 με 15 άτομα. Το περιστατικό έγινε μέσα σε δύο λεπτά, όμως, οι νεαροί πρόλαβαν να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, πετώντας καρέκλες από τα γύρω καταστήματα, τασάκια και τραπέζια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νεαροί για να πετύχουν τον σκοπό τους, που ήταν να σπάσουν το μαγαζί, πήραν τασάκια και τραπέζια από το Πηρούνι, λίγα μέτρα πιο πάνω από το καφενείο, αλλά και από τη διπλανή πιτσαρία του Ροζ Πάνθηρα. Εκτός αυτών, πέταξαν καπνογόνα, πέτρες και μπήκαν μέσα στο κατάστημα μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των ανυποψίαστων πελατών.

Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο)

Μια κοπέλα που εργάζεται σε διπλανό κατάστημα ξεκίνησε να φωνάζει και λιποθύμησε βλέποντάς τους, ενώ ένας ηλικιωμένος θαμώνας του καφενείου τραυματίστηκε, πέφτοντας κάτω και τον περιέθαλψε συγγενικό του πρόσωπο.

Οι κουκουλοφόροι νεαροί το έσκασαν από το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων μπροστά στα μάτια των θαμώνων των καταστημάτων που ανήσυχοι ψαχνόντουσαν για να δουν τι είχε συμβεί.

Το περιστατικό αναστάτωσε όλη την Τριών Ναυάρχων και οι ένοικοι των διαμερισμάτων βγήκαν από τα μπαλκόνια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι νεαροί πήραν και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ χαρακτηριστικό της μανίας τους ήταν ότι ένα τέταρτο μετά από την επίθεση πήραν τηλέφωνο το κατάστημα και απείλησαν ότι αν ξαναδούν οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας να πίνουν μπύρα στο καφενείο θα το ξανασπάσουν.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από λίγο λεπτά, ενώ κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής έκαναν τα παράπονά τους, τονίζοντας ότι έπαιρναν τηλέφωνο την ώρα της επίθεσης στην Ασφάλεια, όμως δεν υπήρχε ανταπόκριση. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνες και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες άτομα που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό δίνουν καταθέσεις.

Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο)

Κοινό αίσθημα είναι ότι το ζήτημα των οπαδικών διαφορών έχει εκτροχιαστεί, ειδικότερα εξαιτίας των απρόκλητων επιθέσεων που γίνονται κατά διαστήματα από συγκεκριμένο στέκι οπαδών του ΠΟΚ.

Το κακό αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται να υπάρξουν άμεσα δραστήρια μέτρα γιατί διαφορετικά σύντομα θα έχουμε και άλλα τέτοια επεισόδια που θα μετατρέπουν κοινόχρηστους χώρους, πεζόδρομους και πλατείες σε εμπόλεμες ζώνες. Όπως έγινε στην Τριών Ναυάρχων.

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr από το καφενείο:

Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο) Πάτρα: Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε καφενείο, επειδή είδαν κάποιους να... πίνουν μπύρα! (φωτο)


Πηγή