Πανελλαδικές 2019: Ο υπολογισμός των μορίων ζάλισε τους υποψηφίους!


ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Πρόσωπα σκυθρωπά, πρόσωπα προβληματισμένα αλλά και πολλά πρόσωπα χαρούμενα και χαμογελαστά, συνθέτουν την εικόνα που επικρατούσε χθες εντός και εκτός των Λυκείων της Αμαλιάδας, καθώς έγινε η ανάρτηση των βαθμολογιών των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες στα δύο Γενικά Λύκεια της Αμαλιάδας αναρτήθηκαν γύρω στις 10 το πρωί. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, λόγω προσωπικών δεδομένων, στις καταστάσεις δεν υπάρχουν τα ονόματα των υποψηφίων αλλά οι κωδικοί τους που γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Έτσι, ο κάθε υποψήφιος είχε την δυνατότητα με τον προσωπικό κωδικό του να δει σε κάθε μάθημα τις βαθμολογίες που είχε συγκεντρώσει, από τους δύο βαθμολογητές και το τελικό αποτέλεσμα.

Με κινητά ανά χείρας

Υποψήφιοι αλλά και γονείς, με χαρτάκια και κινητά ανά χείρας προσέρχονταν στα σχολεία, σημείωναν και έκαναν τους υπολογισμούς τους για να δουν εάν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την εισαγωγή στις σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα, κάποιοι που έχουν στόχο συγκεκριμένες σχολές είχαν μαζί τους και τις περσινές βάσεις για να κάνουν σύγκριση προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα πετύχουν φέτος την εισαγωγή τους.

Τα χαμόγελα πολλά αλλά δεν έλειψαν και τα σκυθρωπά πρόσωπα και σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκαν και δάκρυα, τα περισσότερα απογοήτευσης αλλά και δάκρυα χαράς, αφού το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις αρχικές προσδοκίες.

Μεγάλες αποκλίσεις

Αυτό που καταγράφηκε χθες ήταν οι μεγάλες διαφοροποιήσεις στις βαθμολογίες των μαθημάτων, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις υποψηφίων που σε ένα μάθημα είχαν σχεδόν αριστεύσει και σε κάποιο άλλο είχαν συγκεντρώσει πολύ χαμηλή βαθμολογία, γεγονός που τους βγάζει εκτός πλάνων.

Αρκετοί απευθύνθηκαν στους καθηγητές των σχολείων για να τους υπολογίσουν τα μόρια, ώστε να σιγουρευτούν για το τελικό αποτέλεσμα και στην συνέχεια σειρά είχαν τα φροντιστήρια, οι καθηγητές των οποίων υπολόγιζαν ασταμάτητα μόρια και έκαναν τους συσχετισμούς σε σχέση με τις περσινές βάσεις αλλά και τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν που θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα τελικά αποτελέσματα και το εάν κάποιος εισάγεται ή όχι σε κάποια σχολή θα ξεκαθαρίσει με την ανακοίνωση των βάσεων. Οι υποψήφιοι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία και εκεί απαιτείται προσοχή και υπεύθυνες επιλογές και κυρίως… ψυχραιμία σε όλους γιατί τίποτα δεν τελειώνει εδώ.


Πηγή