ΠΑΤΡΑ: Γέμισε το πάρκινγκ της ΕΛ.ΑΣ. με κλεμμένα αυτοκίνητα – Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών σπείρας

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο πλαίσιο της υπόθεσης με την εγκληματική οργάνωση που έκλεβε οχήματα, τα παραποιούσε και τα πωλούσε την αγορά ως μεταχειρισμένα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, συνελήφθη στη Ζάκυνθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, έπειτα από παραγγελία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε σωρεία κλοπών οχημάτων.
Πρόκειται για 33χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, κατοχή ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
Ήταν η 15η σύλληψη στο πλαίσιο της υπόθεσης και έγινε έπειτα από ταυτοποιήση του δράστη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου στην οικία του, βρήκαν και κατέσχεσαν 832 γραμμάρια κάνναβης, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα τάμπλετ.
Σε ότι αφορά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον Εισαγγελέα Πατρών, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν από την Τρίτη 25 Ιουνίου, ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πρόεκυψε ότι οι δράστες, από το 2011 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό έναν 48χρονο ημεδαπό που έχει συλληφθεί.
Μέχρι σήμερα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 110 κλοπές αυτοκινήτων, κυρίως στην Αχαΐα και την Ατική, ενώ εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 70 κλεμμένα οχήματα, τα οποία θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατό στους κατόχους τους.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων κυρίως μικρού κυβισμού, με καλή μεταπωλητική αξία, στην συνέχεια παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά τους και τα διέθεσαν προς πώληση (είτε αυτούσια είτε τμηματικά ως εξαρτήματα) σε άλλους πολίτες.
Η εγκληματική οργάνωση, είχε αναπτύξει «Δίκτυο Πελατών», φθάνοντας στο σημείο να διαπράττει κλοπές αυτοκινήτων κατά παραγγελία, κυρίως για να αντικαταστήσουν άλλα ιδίου τύπου που είχαν υποστεί βλάβες ή φθορές.
Σε άλλες περιπτώσεις αγόρασαν οχήματα με βλάβες ή τρακαρισμένα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό σε πολύ χαμηλή τιμή, και στην συνέχεια τα εισήγαγαν στην χώρα, όπου τα ταξινομούσαν.

Έπειτα, είτε τοποθετούσαν ανταλλακτικά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα, είτε πλαστογραφούσαν στους αριθμούς πλαισίου των κλεμμένων αυτοκινήτων και τους αριθμούς πλαισίου που είχαν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα και τα παρουσίαζαν ως «νόμιμα».
Οι έρευνες συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.


Πηγή