Πελετίδης – Για αυτό πήραμε τόσο μεγάλα ποσοστά και μας ψήφισε ο λαός

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον δημοσιογράφο Ηλία Κάνιστρα.

Ο Κώστας Πελετίδης λίγες μέρες μετά τη νίκη του για τον δήμο της Πάτρας μίλησε για όλους και για όλα απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Μάλιστα ερωτώμενος για το που αποδίδει το μεγάλο ποσοστό που κατάφερε και πέτυχε η παράταξη του τόνισε: "Το αποδίδουμε στην κοινή προσπάθεια του πατραϊκού λαού, των εργαζομένων του δήμου, της δημοτικής αρχής για να πάει μπροστά η πόλη μας.

Ο πατραϊκός λαός αναγνώρισε σε αυτήν την δημοτική αρχή έναν σύμμαχο στους καθημερινούς του αγώνες. Αναγνώρισε πως σε κάθε περίπτωση βάλαμε μπροστά τις ανάγκες του. Πως πήραμε μέτρα προστασίας όσων στενάζουν κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής. Πως έγιναν δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα. Δημιουργήσαμε τις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ, νέους παιδικούς σταθμούς, όπως στο παλιό κτίριο της Εμπορικής σχολής. Ανακατασκευάσαμε σχεδόν το 40% των σχολείων της πόλης μας, που είχαν να συντηρηθούν για δεκαετίες.

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες στο Αρσάκειο, στα παλαιά σφαγεία και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στις παλιές σταφιδικές αποθήκες που θα μετατραπούν σε πολιτιστικό αθλητικό κέντρο για τις νότιες συνοικίες. Γνωρίζεται ότι στην πόλη μας γίνεται έργο πρωτόγνωρο, που δεν είναι μακέτες. Ότι διεκδικούσαμε επί 20 χρόνια γίνεται τώρα πράξη. Δημιουργήθηκε το νότιο πάρκο εκεί που ήταν σκουπιδότοπος.

Έγιναν ή ξεκινούν οι αναπλάσεις σε Άνω και Κάτω πόλη, στη Γούβα, στις γειτονιές των Ζαρουχλεΐκων, τα Καντριάνικα, στα Άνω Συχαινά, στο έλος της Αγυιάς, στο πρώην Λούνα Παρκ στον Άγιο Αλέξη, δημιουργείται ποδηλατόδρομος στην παραλιακή ζώνη. Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη , υπογειοποιείται το τρένο, σε λίγο θα ξεκινήσουν τα έργα στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, όπου θα γίνει διοικητήριο, μουσικό σχολείο, παιδικός σταθμός, βιομηχανικό μουσείο κλπ. Ανακατασκευάζεται το Εργοστάσιο Τέχνης, η δημοτική βιβλιοθήκη, το παλαιό νοσοκομείο στην Άνω Πόλη".

Τόνισε επίσης ότι μέσα από τα έργα αυτά η Πάτρα θα γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο και θα προσφέρει θέσεις εργασίας στους Πατρινούς. "Η Πάτρα, με τα έργα που είναι σε εξέλιξη και προς υλοποίηση, θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο" είπε και συνέχισε: "Είναι σαφές ότι θα ανοίξουνε δουλειές, για περισσότερους εργαζόμενους.

Η λειτουργία των ημερήσιων κατασκηνώσεων, η δημιουργία νέων δομών του Κοινωνικού Οργανισμού, η επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών δημιούργησε περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Απαιτούμε την πρόσληψη 1.000 εργαζομένων στο δήμο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις σημερινές μας ανάγκες και αυτές που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των παραπάνω έργων. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτό.

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Με λίγα λόγια ο πατραϊκός λαός επέλεξε να υπερασπιστεί την αλήθεια, την εντιμότητα, την νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Το έργο που έχει γίνει μέσα σε εχθρικό περιβάλλον".


Πηγή