Περιοδεία στους Παξούς για τον υποψήφιο Βουλευτή Σπύρο Κροκίδη. (Φωτ.)

Κοινωνία Περιοδεία στους Παξούς για τον υποψήφιο Βουλευτή Σπύρο Κροκίδη. (Φωτ.)

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι των Παξών στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Σπύρο Κροκίδη.
Ο υποψήφιος Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με το Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο, για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους Παξούς και Αντιπάξους και την ανάγκη πολιτικής μέριμνας και ευθύνης από τη Νέα Δημοκρατία για την επίλυση τους.

Ένα από τα βασικότερα αιτήματα του Δημάρχου Παξών ήταν η ανταπόδοση τελών από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας στο Δήμο Παξών, σύμφωνα με τον τζίρο, σε ποσόστωση.
Ο Σπύρος Κροκίδης κατά τη διαμονή του στους Παξούς, επισκέφθηκε τον Γάιο, τους Αντιπάξους, τη Λάκκα και τον Λογγό, ενώ στο πλαίσιο των επαφών του, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν να γίνει άμεσα η επέκταση του λιμανιού στο Γάιο, η δημιουργία αλιευτικού καταφύγιου στους Αντίπαξους, η ένταξη των Παξών σε αναπτυξιακά επενδυτικά προγράμματα, η ενίσχυση αστυνόμευσης του νησιού και η στελέχωση ανθρωπινού δυναμικού του λιμενικού σταθμού, ο επαναπροσδιορισμός της ζώνης Natura στο νησί, η επίσπευση της διαδικασίας άμεσης λειτουργιάς των υδατοδρομίων και η κατασκευή οδικού δικτύου στους Αντίπαξους, καθώς είναι το μοναδικό νησί του Ιονίου που δεν διαθέτει οδικό άξονα σύνδεσης από το ένα άκρο στο άλλο.

«Το μέγεθος των μικρών νησιών μας, με αρωγό το κεντρικό κράτος και την ανάληψη ευθύνης από τη ΝΔ, θα μετατραπεί από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Παξοί, Αντίπαξοι και Διαπόντια νησιά θα γίνουν πρότυπο νησιωτικής περιοχής. Αν οι
συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, άμεσα θα «παλέψω» για τη θεσμική εκπροσώπηση των Παξών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών των μικρών νησιών μας και να επιλυθούν καίρια, ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.
Ήρθε η ώρα της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων νήσων. Μαζί θα τα καταφέρουμε!!!», δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Κροκίδης.


Πηγή