Πολιτικό το θέμα της έκθεσης που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών

Μαθητές συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στο 3ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής , Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018. Ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στο Λύκεια με πρώτο μάθημα την Νέα Ελληνική Γλώσσα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Θέμα πολιτικό και μάλιστα σχετικό με τη Δημοκρατία και το πως αυτή «διδάσκεται» μέσα από τα σχολεία επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των γενικών λυκείων που διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο για μεν τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στα Μαθηματικά για δε τους υποψηφίους των ΓΕΛ τη Δευτέρα στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων γονείς και φορείς εξέδωσαν μηνύματα για καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν έναν «σταθμό» στις ζωές χιλιάδων μαθητών. Οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας αξίζουν την προσπάθεια και τον κόπο όλων μας, προκειμένου να μπορούν να χαμογελούν και να αισιοδοξούν για ένα καλύτερο μέλλον, σε μία πιο όμορφη πατρίδα. Είμαστε στο πλευρό τους. Και όχι για να τους καθοδηγήσουμε, αλλά για να… μας δείξουν αυτοί το δρόμο !

Εύχομαι σε όλες και όλους κάθε επιτυχία και πλήρη ανταπόδοση των κόπων τους».

ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ: «Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ευχόμαστε στους εξεταζόμενους μαθητές και αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες καλή επιτυχία, αλλά πάνω απ’ όλα ψυχραιμία, πνευματική διαύγεια & ψυχική ηρεμία σε αυτή την απαιτητική διαδικασία. Εσείς είστε το μέλλον, σας στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ: Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδημόνων του Δήμου Πατρέων, εξέδωσαν μηνύματα για καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.


Πηγή