«Πολιτισμός και παράδοση τα όπλα της Κέρκυρας», γράφει ο Σπύρος Κροκίδης.

Κοινωνία «Πολιτισμός και παράδοση τα όπλα της Κέρκυρας», γράφει ο Σπύρος Κροκίδης.

«Πάπια που κορφολούζεσαι στου Ιονίου τα νερά, Κέρκυρα ανθοστόλιστη επτά νησιών κυρά…». Με αυτά τα λόγια ο Λευκαδίτης ποιητής Δημήτριος Σταμπόγλης χαιρετά την Κέρκυρα.

Με αυτά τα λόγια κι εμείς καταθέτουμε την ίδια μας την ψυχή για το μέρος που γεννηθήκαμε και που μέχρι σήμερα υπηρετούμε. Ένα μέρος ιδιαίτερα προικισμένο τόσο από τη φύση όσο και από την ιστορία. Ένα μέρος, όπου η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του αποτελεί μέγιστο κεφάλαιο που θα πρέπει πια να αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Η Κέρκυρα θα πρέπει να παίξει και πάλι το διαχρονικό ρόλο που της επιφύλαξε η Ιστορία και η γεωπολιτική της θέση: Πύλη της Ελλάδας στη Δύση.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσής της ως αγαθού σε παγκόσμια κλίμακα, με τη σύνδεση του παραγόμενου τουριστικού προϊόντος με το πολιτιστικό αγαθό του νησιού, με την εκμετάλλευση προγραμμάτων νησιωτικότητας, με την διατήρηση και προβολή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και τη γεωργική του εκμετάλλευση, με την σύνδεση της Κέρκυρας με όμορες περιοχές όπως η Αδριατική, η Σικελία και η Μάλτα κ.α.

Αυτές είναι μερικές από τις δεσμεύσεις μας που βγαίνουν μέσα από την καρδιά μας και τις οποίες θα υλοποιήσουμε αν ο λαός της Κέρκυρας μας τιμήσει για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.


Πηγή