Προαστιακός : Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι μπάρες στις διαβάσεις- «Χορταριασμένες» οι στάσεις


Μπορεί πριν μερικούς μήνες να πραγματοποιήθηκε εν μέσω… τυμπανοκρουσιών, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, το δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, όμως το τρένο ακόμη να… σφυρίξει!

Δυστυχώς και παρά τις αρχικές εξαγγελίες για έναρξη των δρομολογίων τέλος Ιουνίου ο Προαστιακός δεν πρόκειται να φθάσει στην Κάτω Αχαΐα πριν τα μέσα Ιουλίου, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των ισόπεδων διαβάσεων, ενώ όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες του westcity.gr οι στάσεις σε Αλισσό και Κάτω Αχαΐα, όπως και άλλα σημεία της γραμμής είναι «πνιγμένες» στα χορτάρια και ταυτόχρονα, το κτίριο του σταθμού στην Κάτω Αχαΐα δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων δεκαπέντε ημέρων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των ισόπεδων διαβάσεων (μπάρες) μέχρι την Κάτω Αχαΐα, ενώ στη συνέχεια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα σχεδιάσει τα δρομολόγια τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου βάσει τον προγραμματισμό με τις διαθέσιμες αμαξοστοιχίες.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός της γραμμής και αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες στον σταθμό της Κάτω Αχαΐας.

Όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΣΕ, σκοπός είναι η γραμμή να ετοιμαστεί πλήρως για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με ασφάλεια. Πάντως, ημερολογιακά το έργο «πήγε» αρκετά πίσω με αποτέλεσμα να χαθεί σχεδόν η μισή καλοκαιρινή περίοδος.


Πηγή