Προσοχή: Ανακαλείται γνωστή μαύρη σοκολάτα – Περιέχει αλλεργιογόνο ουσία

Στην ανάκληση παρτίδας γνωστής μαύρης σοκολάτας από την αγορά προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς ανιχνεύτηκε σε αυτή αλλεργιογόνος ουσία, η οποία δεν δηλώνεται στην ελληνική επισήμανση.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Φορέας, αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, διεξήγαγαν έκτακτο έλεγχο – δειγματοληψία μαύρης σοκολάτας και σε συνέχεια εργαστηριακό ελέγχο του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου και ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην ελληνική επισήμανση. Ο έκτακτος έλεγχος του ΕΦΕΤ διενεργήθηκε στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας,

Αναλυτικότερα για το προϊόν:

Πρόκειται για το προϊόν «Ritter SPORT» FONDENTE 50% σε συσκευασία 100g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 19/06/2020 και αριθμό παρτίδας Η3Ρ1180321, το οποίο παρασκευάζεται στη Γερμανία.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Πηγή