Πύργος: Θρήνος για τον Λάμπη – Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο

«Η ζωή μου, αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας. Αντοχής απέναντι στις τρικλοποδιές της ζωής, που θέλουν να με κάνουν να χάσω την ελπίδα. Όμως η ψυχή είναι άβυσσος και έχει δύναμη ικανή να μετακινήσει βουνά με το πείσμα της. Η ζωή μου απέδειξε ότι δεν υπάρχει “δεν μπορώ”. Yπάρχει μόνο “δεν θέλω”. Eγώ όμως ΘΕΛΩ. Και για αυτό είμαι εδώ και πάλι ΟΡΘΙΟΣ και αγωνίζομαι για να ΜΠΟΡΩ για το κάθε αύριο».

Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Λάμπη Μιχαλακόπουλου το βράδυ της 25ης Μαΐου, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Ο Λάμπης ο ψηλός, ο Λάμπης της ΓΕΠ, ο Λάμπης της Κτηνιατρικής, ο δικός μας άνθρωπος πάλεψε σκληρά και αυτή τη φορά απέναντι στον καρκίνο… Όμως η μάχη αποδείχθηκε άδικη και άνιση, καθώς ο Λάμπης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σκορπώντας απέραντη θλίψη.

Από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο, τον Φεβρουάριο του 2017, δεν το έβαλε κάτω ούτε στιγμή. Παρών καθημερινά στο πόστο του στην Κτηνιατρική της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας, χαμογελαστός και δίπλα στους κτηνοτρόφους για να τους βοηθήσει. Παρών και στην προεκλογική εκστρατεία, δίπλα στον Αντώνη Καράμπελα, μέχρι που η ασθένεια τον λύγισε και τον έριξε στο κρεβάτι.

«Παρόλο που ο εκλογικός αγώνας με βρίσκει στο νοσοκομείο δηλώνω μάχιμος στον αγώνα για την νίκη με τον συνδυασμό του Αντώνη Καράμπελα», έγραψε στο Φέισμπουκ στις 22 Μαΐου, πάντα με το γλυκό και αυθόρμητο χαμόγελο στα χείλη.

Ο Λάμπης Μιχαλακόπουλος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου. Πρωταγωνίστηκε στον ηλειακό αθλητισμό ως μπασκετμολίστας στα «χρυσά χρόνια» της ΓΕΠ κατά τη δεκαετία του ’80, όταν το ιστορικό σωματείο του Πύργου έφτασε ως και τη Γ’ Εθνική.

Στα μέσα του 1990 προσελήφθη στην Κτηνιατρική της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας και εργάστηκε με ζήλο στο τμήμα τεχνητής γονιμοποίησης αγελάδων, βοηθώντας όλους τους κτηνοτρόφους να αναπτύξουν τα κοπάδια τους.

«Ήταν το καλύτερο παιδί ο ψηλός, άνθρωπος με καρδιά και ψυχή. Χαμογελαστός, καλοσυνάτος και ευγενικός, είχε πάντοτε άψογη συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, βοηθώντας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Ηλείας. Έφυγε το καλύτερο παιδί…» δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς» συγκινημένοι οι συνάδελφοί του στο Διοικητήριο.

Η σελίδα του στο facebook από χθες έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα, αφού ακόμα κανένα δεν έχει συνειδητοποιήσει την ξαφνική του απώλεια.

Ο Λάμπης Μιχαλακόπουλος είχε ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του Πύργου, όντας υποψήφιος το 2014 και το 2019 με τον συνδυασμό «Πύργος-Εργο Πολιτών» του Αντώνη Καράμπελα. Ήταν παντρεμένος με τη Γιάννα και πατέρας τριών παιδιών, της Αθανασίας, της Θεοδώρας και του Γιάννη. Η κηδεία του τελείται αυτή την ώρα από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων (Α’ Κοιμητήριο) Πύργου.

Πηγή: patrisnews.com

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία