Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στη Frigoglass- Καλούν τους τοπικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό τους


Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη Frigoglass μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει την παραγωγική της μονάδα στην Κάτω Αχαΐα.

Ενενήντα άτομα θα βρεθούν στο δρόμο, ενώ η πλειονότητά τους είναι άνω των 50 ετών με αποτέλεσμα ο εφιάλτης της ανεργίας να τους χτυπά την πόρτα.

Στο εργοστάσιο επικρατεί αναβρασμός, ενώ όπως δήλωσε εκ μέρους του σωματείου των εργαζομένων, ο Θανάσης Παπαστεφανόπουλος, οι τοπικοί φορείς πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους πιέζοντας για την εφαρμογή ενός ειδικού προγράμματος, προκειμένου να διασωθεί η μονάδα η οποία λειτουργεί στην περιοχή από το 1979 και μάλιστα, ήταν το πρώτο εργοστάσιο της μετέπειτα πολυεθνικής. Από το 2009 οπότε και πρωτοξεκίνησαν τα προβλήματα έχουν απολυθεί εκατοντάδες άτομα, ενώ οι συνθήκες εργασίας τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα της αρνητικής πορείας που διέγραφε η εταιρεία, απαξιώνοντας το εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας.

Πλέον οι εργαζόμενοι ζητούν να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να μην κελίσει το εργοστάσιο, το οποίο κάποτε απασχολούσε περίπου 700 άτομα μόνιμο προσωπικό, αλλά και συμβασιούχους.


Πηγή