Στέφανος Γκίκας: «Η παράταξή μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα Διαπόντια Νησιά».

Κοινωνία Στέφανος Γκίκας: «Η παράταξή μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα Διαπόντια Νησιά».

Περιοδεία στα Διαπόντια Νησιά πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας. Μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκε και τα τρία νησιά, συνομίλησε με πολίτες, τους ενημέρωσε για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, που όπως χαρακτηριστικά είπε «θα δώσει οξυγόνο και προοπτική στους Έλληνες πολίτες», ενώ υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που αποδίδει η ΝΔ στα Διαπόντια Νησιά και στην γεωπολιτική τους διάσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της Περιοδείας ο κ. Γκίκας δήλωσε:

«Επισκέφθηκα για άλλη μια φορά τα Διαπόντια Νησιά μας – αυτή τη φορά στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα – και είχα την ευκαιρία να δω πολλούς φίλους, να ανταλλάξουμε απόψεις και να τους ενημερώσω για το Πρόγραμμά μας, το Πρόγραμμα Νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως γνωρίζετε, έχω επισκεφθεί πολλές φορές τα Διαπόντια, στα οποία η Παράταξή μας και εγώ προσωπικά αποδίδω ιδιαίτερη σημασία. Θέλω να σας θυμίσω την Βουλευτική Τροπολογία που κατέθεσα ως Βουλευτής τον Ιούλιο του 2015, για να υπαχθούν τα Διαπόντια Νησιά στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, την οποία απέρριψε ο κ. Τσίπρας. Ή τις προσπάθειες που έκανα σε συνεργασία με φίλους Βουλευτές της ΝΔ για να αναδειχθεί το ζήτημα της εν κρυπτώ συζήτησης της κυβέρνησης Τσίπρα με την Αλβανική κυβέρνηση για επαναχάραξη της ΑΟΖ των Διαποντίων Νήσων, με τρόπο σαφώς εις βάρος των Ελληνικών Συμφερόντων…

Μας δόθηκε η ευκαιρία να καταγράψουμε εκ νέου τα προβλήματα, από την ύδρευση, την ιατρική φροντίδα, την διαχείριση των απορριμμάτων, τα χωροταξικά ζητήματα, το θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, τα ζητήματα βελτίωσης των υποδομών, τα ασυντήρητα Μνημεία, κλπ.

Ανέφερα στους πολίτες, ότι σε ότι με αφορά, θα εξαντλήσω την όποια δυνατότητα έχει ο Βουλευτής προκειμένου να προωθηθούν λύσεις στα πολλά «ανοικτά» ζητήματα των Διαποντίων Νήσων.».


Πηγή