Στέφ. Γκίκας: «Έχουμε ένα σύγχρονο Λιμάνι, θα το καταστήσουμε πρότυπο».

Λιμενικό Σώμα Στέφ. Γκίκας: «Έχουμε ένα σύγχρονο Λιμάνι, θα το καταστήσουμε πρότυπο».

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛ.ΚΕ Σπύρο Στεφανίδη συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον ΟΛ.ΚΕ, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Ο κ. Γκίκας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα που σχετίζονται με την γενικότερη λειτουργία του ΟΛ.ΚΕ αλλά και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του λιμένα.

Ο Στέφανος Γκίκας αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΛ.ΚΕ, επισκέφτηκε τους χώρους του ΟΛ.ΚΕ, συνομίλησε με εργαζόμενους και εν συνεχεία προέβη σε δηλώσεις:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛ.ΚΕ και παλιό συνάδελφο στο ΠΝ τον Σπύρο Στεφανίδη, με τον οποίο είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση για το πώς θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το λιμάνι της Κέρκυρας, το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ένα σύγχρονο λιμάνι, αλλά επιδέχεται ακόμα ουσιαστικών παρεμβάσεων ώστε να καταστεί, όπως είναι η φιλοδοξία μας, λιμάνι πρότυπο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οικονομία του τόπου μας.

Θέλω να σταθώ σε τρία – τέσσερα σημεία.

Κατ’ αρχάς να τονίσω ότι όπως ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο του ΟΛ.ΚΕ, έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του εργολάβου, για το έργο του κόμβου στην είσοδο του λιμένα. Έχει αναδειχθεί ο εργολάβος και τις επόμενες ημέρες, με την κατάθεση της εγγυητικής, θα εγκατασταθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες και να αποπερατωθεί το έργο, βελτιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα της περιοχής.

‘Ένα δεύτερο σημείο που έθεσα στην συζήτηση που είχαμε με τον κ. Στεφανίδη, είναι το ζήτημα του υπήνεμου μόλου. Όπως ενημερώθηκα, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος του ηλεκτροφωτισμού στον υπήνεμο μόλο και ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τις δικές μας ενέργειες αύριο ως Κυβέρνηση, θα καταστεί λειτουργικό και το τμήμα του λιμανιού της εσωτερικής θαλάσσιας διασύνδεσης με την Ηγουμενίτσα.

Να έρθω και σε δύο σημαντικές εξελίξεις που θεωρώ ότι θα ανεβάσουν το επίπεδο στο λιμάνι μας και θα συμβάλλουν κατά τρόπο αποφασιστικό και καταλυτικό στην αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού και γενικότερα θα δώσουν υπεραξία στον τουριστικό μας προορισμό. Το λιμάνι μας και με τις ενέργειες της σημερινής διοίκησης έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ως λιμάνι home port για την Κρουαζιέρα, κάτι που αποτελούσε διαχρονικά στόχο με τεράστιες ευεργετικές συνέπειες και επιδράσεις στον Κερκυραϊκό τουρισμό. Οι άνθρωποι του τουρισμού και της αγοράς αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτή η προοπτική η οποία είναι ιεραρχικά στις πρώτες θέσεις στο πρόγραμμα της Ν.Δ όσον αφορά στον τουρισμό. Ήδη εκτός από την TUI που δραστηριοποιείται και άλλες εταιρείες όπως η MSC, ή η FRED OLSEN ενδιαφέρονται για το home porting, ενώ η AIDA έχει κλείσει για του χρόνου.

Τέλος, θεωρώ ότι έχει φθάσει πια το πλήρωμα του χρόνου, να ολοκληρωθεί και να υλοποιηθεί το master plan για το λιμάνι της Κέρκυρας, με την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας mega yacht(μέγα γιοτ) με παράλληλη δημιουργία σύγχρονης μαρίνας. Μία πρόταση που παρουσιάστηκε πέρσι στο Συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» που διοργάνωσε και στην Κέρκυρα η ΝΔ με την συμμετοχή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δημιουργία νέας Μαρίνας μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, η ολοκλήρωση των έργων στο Καφέ Γυαλί και η τουριστική αξιοποίηση των «ορφανών» λιμένων, είναι έργα πνοής σημαντικά για το νησί μας…

Θεωρώ ότι για τέτοιας κλίμακας έργα, πρέπει να υπάρξει συναίνεση, να εξευρεθούν οι λύσεις και να υπερκεραστούν τα όποια εμπόδια, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κατασκευής και λειτουργίας, που πιστεύω θα προσφέρει τα μέγιστα στον Κερκυραϊκό τουρισμό και στην οικονομία του νησιού μας».


Πηγή