Στις 7 Ιούλη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις εκλογές στις 7 Ιούλη με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και τη πρόταση πολιτικής συνεργασίας με αγωνιστές και δυνάμεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Η εκλογική ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις τριπλές εκλογές στις 26 Μάη είναι απο­τέλεσμα της ασφυκτικής για πλατιά λα­ϊκά στρώματα μνημονιακής πολιτικής που συνεχίστηκε για τέσσερα χρόνια άλλα και του διασυρμού της Αριστεράς, αφού νομιμοποίησε το μνημονιακό «μονόδρο­μο», ενώ παράλληλα καθήλωσε το εργα­τικό και λαϊκό κίνημα.

Μπροστά στην ακραία νεοφιλελεύθε­ρη, εθνικιστική ΝΔ του Μητσοτάκη και το πλατύ φάσμα από δεξιά, ακροδεξιά και μνημονιακά πολιτικά δεκανίκια, απαιτούνται τολμηρές πρωτοβουλίες και καθαρές απαντήσεις από τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Η κλιμάκωση της επίθεσης στα δι­καιώματα και τις ελευθερίες που ετοι­μάζει το σύστημα, με πρώτο ρόλο τώρα στη ΝΔ πάνω στο έδαφος της πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να απα­ντηθεί.

Απάντηση στη ΝΔ δεν μπορεί να εί­ναι η χαμένη ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ που του έστρωσε το έδαφος. Κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια μετά το δημοψή­φισμα του 2015, θα είναι συγχωροχάρτι για την ωμή περιφρόνηση του «όχι» του λαού, την πιστή εφαρμογή του μνημονί­ου, αλλά και τον αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος.

Όχι στο νέο δίπολο του ευρωμνημονίου λιτότητας των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Όχι στα νέα εκβιαστικά διλήμματα.

Στις 7 Ιούλη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • για την αντικαπιταλιστική αριστερά της επόμενης μέρας
  • για τη σύγκρουση με τη πολιτική των κυβερνήσεων , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου
    • για να ανοίξει ο δρόμος επιβολής των αναγκών και των δικαιωμάτων μας

Η μόνη δύναμη που μπορεί να αντι­μετωπίσει το αντιδραστικό σχέδιο του κεφαλαίου, με τη ΝΔ στο πρώτο κυβερνητικό βιολί, είναι οι κοινωνικοί αγώνες με πυρήνα το εργατικό κίνημα. Με στόχο τη ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, τη σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο. Σε σύνδεση με την προοπτική της ανατρο­πής και της άλλης κοινωνίας.

Αυτό το δρόμο δεν μπορεί να υπηρε­τήσει το ΚΚΕ. Σε όλη τη φάση της κρίσης και των μνημονίων αντί το ΚΚΕ να προ­τείνει δρόμους ανατροπής και αγωνιστι­κής κοινής δράσης, είχε κάνει αυτοσκο­πό την εκλογική σταθεροποίησή του.

Δεν απαντά το προσωποπαγές κόμμα Βαρουφάκη που κέρδισε από τις αδιέξο­δες επιλογές της ΛΑΕ του αθεράπευτου κοινοβουλευτισμού, της υπόκλισης στον εθνικισμό και της υποτίμησης της λαϊ­κής κινητοποίησης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν βασική δύναμη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς εκφράζει ένα μάχι­μο ρεύμα. Στις συνθήκες μιας κοινωνικής συντηρητικής μετατόπισης, είναι η έκφραση της αυθεντικής αγωνίας ενός μαχόμενου δυναμικού για μια άλλη Αριστερά που δεν θα είναι κατοικίδιο του συστήματος.

Αυτό οφείλεται στην αγωνιστική στάση, την πολιτική ανεξαρτησία και το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα που γεφυρώνει τον αγώνα για το ψωμί με την προσπάθεια για την επαναστατική αλλα­γή της κοινωνίας. Οφείλεται στη πρόταση πολιτικής συνεργασίας στους αγώνες και σε όλα τα εκλο­γικά επίπεδα με αγωνιστές και δυνάμεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς πέρα από τα όρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στις 7ης Ιούλη ψηφίζουμε την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με αποφασιστικότητα, ώστε να συσπειρωθούν δυνάμεις για μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε ευρωμνημονιακή κυβέρνηση προκύψει. Για μια αποφασιστική σύγκρουση με τους φασίστες που συναινούν με την αντιλαϊκή πολιτική.

Σε αυτές τι εκλογές η στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της πρότασης πολιτικής συνεργασίας που διατυπώνει αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για μια μαζική ενωτική αντικαπιταλιστική Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Κεφαλονιάς


Πηγή