Στ. Γκίκας στην Νότια Κέρκυρα: «Σε ένα χρόνο θα διαπιστώσουμε μαζί πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα». (Φ […]

Κοινωνία Στ. Γκίκας στην Νότια Κέρκυρα: «Σε ένα χρόνο θα διαπιστώσουμε μαζί πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα». (Φωτ.)

Ανοιχτή ομιλία στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, στις Αργυράδες, πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Η υποδοχή στην Πλατεία Παναγίας ήταν θερμή και ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, καθώς μεσούσης της τουριστικής περιόδου, με όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις ανοιχτές, η δυνατότητα των πολιτών να δώσουν το παρόν δεν ήταν εύκολη.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε σε μία σειρά εθνικών ζητημάτων κάνοντας μία αναδρομή στην τελευταία τετραετία και στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι ανέλαβε «υποσχόμενη τα πάντα με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε με κάποιες προοπτικές οι οποίες όμως πολύ γρήγορα εξανεμίστηκαν.» Σήμερα έχουν μεσολαβήσει δυσάρεστα γεγονότα τα οποία, όπως εκτίμησε, «θα βρει μπροστά της» η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δημιούργησε δεινά στην Χώρα. Μεταξύ άλλων υποθήκευσε την Ελλάδα για 99 χρόνια, φέρνοντας το Υπερταμείο, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα ακίνητα της δημόσιας περιουσίας μας και όλες τις μετοχές των δημόσιων Οργανισμών, πράγμα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δεν είχε δεχτεί. Επιπλέον, έφερε το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο κόστισε 100 δις Ευρώ, ενώ οι συντάξεις και οι μισθοί μειώθηκαν και οι φόροι και οι εισφορές αυξήθηκαν.

Ο κ. Γκίκας εξέφρασε επίσης την ανησυχία, πως σε μία με δύο γενιές, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της «κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών», με την οποία η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την μακεδονική εθνότητα και την μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς.

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα, ο υποψήφιος Βουλευτής σημείωσε πως ο Νότος της Κέρκυρας «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα» καθώς πολλές περιοχές του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σε ότι αφορά στο μείζον πρόβλημα του νησιού, στην διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Γκίκας ξεκαθάρισε πως η Λευκίμμη δεν έχει πλέον την δυνατότητα να δεχτεί άλλα σκουπίδια. Συμφώνησε πως στη θέση του ΧΥΤΑ μπορεί να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών ή Πράσινο Σημείο. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε πως προ πενταετίας η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εντάξει την Κέρκυρα ως τον πρώτο νησιωτικό Δήμο στα πρόγραμμα ΣΔΙΤ προκειμένου να γίνει αυτό το εργοστάσιο. Ενώ το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει, μετά τις εκλογές του 2014 η τότε νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε την διαδικασία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η γνωστή θλιβερή κατάσταση στο νησί. «Κάποιοι φέρουν ευθύνη για αυτό», τόνισε.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε, πως την επόμενη ημέρα θα συνεργαστεί στενά με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την Περιφερειάρχη και τους τρεις Δημάρχους της Κέρκυρας, ώστε να λύνονται το ένα μετά το άλλο τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί, όπως είναι το πρόβλημα των απορριμμάτων, η λειψυδρία κ.ά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής τόνισε την άσχημη κατάσταση της Λίμνης Κορισσίων και την ανάγκη παρεμβάσεων, ενώ αναφερόμενος στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Λευκίμμης σημείωσε ότι εγκρίθηκε η Σύμβαση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ και θα είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα υλοποιήσει ο εκλεγείς Δήμαρχος Κώστας Λέσσης, τον οποίο αποκάλεσε «καλό του φίλο».

Μιλώντας για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Κρόνος Αργυράδων» που φέτος ανέβηκε στην Football League, ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ομάδος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο.

Ο Στέφανος Γκίκας παρουσίασε το κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αγγίζει 16 τομείς της ζωής και της καθημερινότητας. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε όσα προβλέπονται για τον Τουρισμό και στον στόχο, την επόμενη πενταετία να πραγματοποιηθούν επενδύσεις αξίας 20 δις Ευρώ. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα απλοποιήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίας μέσω ενός νέου επενδυτικού νόμου. Παράλληλα, προβλέπεται η μείωση του ΦΠΑ στο 13% και αργότερα στο 11%, ώστε το τουριστικό μας προϊόν να γίνει ξανά ανταγωνιστικό. Επιπλέον, η φορολογία θα μειωθεί σε ορίζοντα διετίας από 28% στο 20%, ενώ θα πραγματοποιηθεί και οριζόντια περικοπή του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Ο κ. Γκίκας τόνισε πως τα συγκεκριμένα μέτρα «θα δώσουν ανάσα στον Τουρισμό μας και θα επανεκκινήσουν την μηχανή της Ελληνικής οικονομίας.»

Ανέφερε επίσης πως το όραμα της Νέας Δημοκρατίας είναι, σε λίγα χρόνια να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι να επενδύσουν στην Χώρα μας και με αυτό τον τρόπο οι 500.000 νέοι οι οποίοι έφυγαν στο εξωτερικό εξαιτίας της κρίσης, να αρχίσουν να επιστρέφουν, «διότι ο τόπος τους έχει ανάγκη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε, πως η φιλοσοφία του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τον Τουρισμό και για την οικονομία γενικότερα είναι: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.»

Σε ότι αφορά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Στέφανος Γκίκας διαπίστωσε πως η κοινή γνώμη θεωρεί δεδομένο πως η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για αυτό, κυρίως σε τουριστικά μέρη όπως είναι η Κέρκυρα, όπου οι πλειοψηφία των πολιτών αυτή την εποχή εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις, παρατηρείται μία χαλαρότητα. Ωστόσο τόνισε ότι «η κάλπη θα κλείσει στις 7 Ιουλίου στις 7 η ώρα το βράδυ. Έως τότε πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε σε δύο μέτωπα. Πρώτον, να πείσουμε τους αναποφάσιστους να εμπιστευτούν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεύτερον, να παρακινήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους να πάνε να ψηφίσουν!»

Ο κ. Γκίκας σημείωσε πως παρόλο που είναι δύσκολο η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει δύο έδρες στην Κέρκυρα αφού απαιτείται ποσοστό άνω του 41%, στόχος είναι, ο νομός να «βαφτεί ξανά μπλε και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ». Δήλωσε πως ο ίδιος αγωνίζεται για μία ισχυρή εντολή από τον Κερκυραϊκό λαό, για να αποκτήσει την δύναμη να διεκδικήσει τα περισσότερα δυνατά για τον τόπο. Δεσμεύτηκε πως θα μείνει κοντά στους πολίτες και μετά τις εκλογές, όπως έχει εξάλλου αποδείξει πως κάνει τόσα χρόνια, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα, πως σε ένα χρόνο, στον απολογισμό του πρώτου έτους της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, «θα διαπιστώσουμε όλοι μαζί πως τα πράγματα στην Χώρα μας θα είναι πολύ καλύτερα.»


Πηγή