Συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Δήμαρχο Αργοστολίου, από τον Αλέξανδρο Παντελειό και την Κίνηση Πολιτών «Κεφ […]

Εκ μέρους των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και των μελών της Κίνησης «Κεφαλονιά, νησί για όλους», θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νεοεκλεχθέντα Δήμαρχο Αργοστολίου Κο. Θεόφιλο Μιχαλάτο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Ο νέος Δήμος Αργοστολίου, θα πρέπει να λειτουργήσει στη βάση των συνεργασιών και της συναίνεσης. Η άμεση ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η ομαλή μετάβαση από το Δήμο Κεφαλονιάς στο Δήμο Αργοστολίου, πάντοτε λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες και των δύο άλλων δήμων, Ληξουρίου και Σάμης.

Η κατάρτιση ενός ευέλικτου οργανογράμματος με πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες, η καταγραφή της δημοτικής περιουσίας και η εξεύρεση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθούν πριν την 1η Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το σημερινό Δήμο Κεφαλονιάς.

Ενόψει των τεράστιων αναγκών τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, που είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν από τη διάσπαση των Δήμων θεωρούμε ότι οι τρεις νέοι Δήμαρχοι της Κεφαλονιάς θα πρέπει να διεκδικήσουν άμεσα και από κοινού τη δημιουργία νέων, ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης αποκλειστικά για την καλύτερη οργάνωση των νέων Δήμων. Είναι σημαντικό για το μέλλον της Κεφαλονιάς το εγχείρημα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου να πετύχει και γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε όλοι.

Η Κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους» θα είναι αρωγός στη διαδικασία του σχεδιασμού του νέου Δήμου Αργοστολίου, με προτάσεις και υπεύθυνη στάση απέναντι στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπήσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Για την Κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

Αλέξανδρος Παντελειός


Πηγή