Συνάντηση Μυλωνά με τους εθελοντές διασώστες- πυροσβέστες Δυτικής Αχαΐας


Συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά και συνεργάτες του είχε αντιπροσωπεία του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις δράσεις του εθελοντικού φορέα, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη κι όχι στην καταστολή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΔΙΠ για τη συνάντηση αναφέρεται «στις 9 Ιουνίου στην έδρα του σωματείου μας στη Κάτω Αχαΐα είχαμε συνάντηση με τον καινούργιο δήμαρχο Δήμου Δυτικής Αχαΐας κο Σπύρο Μυλωνα και τους συνεργάτες του.
Στη συνάντηση ενημερωσαμε τους παρισταμενους για το τρόπο λειτουργίας του σωματείου μας καθώς επίσης αναφερθηκαμε και στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά ( Μέσα Ατομικής Προστασίας, έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, έλλειψη εθελοντών, μεγάλο εύρος κάλυψης κ.α.)
Επιστησαμε τη προσοχή διότι η φετινή αντιπυρική περίοδο λόγω των αυξημένων βροχοπτωσεων με αποτέλεσμα τη συσσωρευση καύσιμης ύλης αλλά και τη διενέργεια εκλογών τη καθιστούν άκρως επικίνδυνη για την εκδήλωση ακραίων φαινομένων.
Πήραμε τη δέσμευση ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της καινούργιας Δημοτικής αρχής θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στα προβλήματά μας καθώς επίσης ότι πρέπει να εστιασουμε στη πρόληψη και όχι στη καταστολή.
Ευελπιστουμε στη πραγματοποίηση όλων των δεσμεύσεων καθώς και στη συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε με τη προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τους ευχόμαστε καλή θητεία».


Πηγή