Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Η κοινωνία διεκδικεί και δεν αστειεύεται

Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα έχει δίπλα του οργανωμένη την κοινωνία της Αμαλιάδος και της Βόρειας Ηλείας γενικότερα, με την μορφή Συλλόγου Φίλων ενός συλλόγου που θα διεκδικεί και θα προσφέρει πάντα με γνώμονα την προσφορά αξιοπρεπούς παροχής υπηρεσιών υγείας στην κοινωνία της Βόρειας Ηλείας και σε όσους έχουν ανάγκη.

Χθες στο Λαζαράκειο στην πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ακούστηκαν αλήθειες τόσο από τον διοικητή του ιδρύματος κ. Γιάννη Χουζούρη όσο και από τους παριστάμενους που έκαναν σύντομες ομιλίες.

Καμπανάκι κινδύνου

Όλοι έκρουσαν το καμπανάκι για το νοσοκομείο που ουσιαστικά κάνει δύο εφημερίες το μήνα και αδυνατεί να επιτελέσει το σκοπό του. Όμως όλοι τόνισαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την παραμονή και αναβάθμιση του νοσοκομείου που πρέπει να αποκτήσει την αυτονομία του. Και προς την κατεύθυνση αυτή η κοινωνία είναι αυτή τη φορά όχι μόνο σύμμαχος αλλά μπροστάρης.

Πρόεδρος ο Ανδρέας Παπαδάκος

Η 5μελής ιδρυτική επιτροπή που θα αποτελείται από ιδρυτικά μέλη του συλλόγου , η οποία θα οργανώσει την Ιδρυτική συνέλευση στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου και θα διεκπεραιώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τη νομική και οργανωτική μορφή του Συλλόγου θα αποτελείται από τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο πρόεδρο, τους δημάρχους Ηλιδας κ. Γ. Λυμπέρη, Πηνειού κ. Α. Μαρίνο και Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γ. Λέντζα μέλη καθώς και από ένα εκπρόσωπο του νοσοκομείου

Στόχος του Συλλόγου θα είναι να διεκδικεί αλλά και να προσφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Χουζούρη «ο χαρακτήρας αυτού του Συλλόγου δεν θα είναι ούτε πολιτικός, ούτε συνδικαλιστικός. Θα είναι μια δομή υποστηρικτική, μια δομή ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα διαμορφώνεται η αγορά του αξονικού με τη δωρεά του φίλου Ανδρέα Παπαδάκου, υπάρχουν όπως ο κ. Παπαδάκος και άλλοι δωρητές στη γύρω περιοχή ή άλλοι δωρητές που έχουν φύγει και αγαπάνε την Αμαλιάδα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση 30 λεπτών γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμες ηχητικές εγκαταστάσεις και έφεραν τα ηχητικά από τον ιερό ναό του νοσοκομείου.


Πηγή