Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος.

Δήμος Κέρκυρας Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος.

Επίσκεψη σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (Αγία Αικατερίνη, τριών βοηθητικών κτηρίων του Μον Ρεπό και 4ο Λύκειο στα Παγκρατέικα) πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

Και στις τρεις εργολαβίες οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, θα παραδοθούν στον Κερκυραϊκό Λαό τρία σημαντικά έργα.

Για την Αγία Αικατερίνη ανέφερε ο Δήμαρχος “καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια, να ξεμπλοκάρουμε το ιδιοκτησιακό και να προχωρήσουν οι εργασίες”.

Το παραπάνω έργο προϋπολογισμού 1.814.600,00 Ευρώ, έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ
Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 29/08/2018 με χρόνο ολοκλήρωσης τα δύο έτη. Είναι σε εξέλιξη το 1ο υποέργο (Αποκατάσταση συγκροτήματος Αγίας Αικατερίνης) και το 3ο υποέργο (Σωστική αρχαιολογική έρευνα, ανασκαφικές εργασίες και συντήρηση του τέμπλου, λοιπών ξυλόγλυπτων στοιχείων και κειμηλίων του ναού του συγκροτήματος Αγίας Αικατερίνης), που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, αντίστοιχα.

Η αποκατάσταση των τριών κτηρίων του Μον Ρεπό, με τον ρυθμό που προχωρούν οι εργασίες, θα ολοκληρωθεί στο προβλεπόμενο χρόνο της σύμβασης και ίσως και νωρίτερα.

Πρόκειται για τρία από τα συνοδευτικά κτίρια της έπαυλης (σήμερα Μουσείο Παλαιόπολης) και συγκεκριμένα, την «οικία του φύλακα Μαστροκωστόπουλου», το «κτίριο της Κλινικής» και το «Κτίριο του Προσωπικού».
Το 4ο Λύκειο που και εκεί οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, θα παραδοθεί στην μαθητική κοινότητα τον Αύγουστο 2020.


Πηγή