Τους υποψηφίους Βουλευτές Κέρκυρας παρουσίασε το ΚΚΕ.

Κοινωνία Τους υποψηφίους Βουλευτές Κέρκυρας παρουσίασε το ΚΚΕ.

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Κέρκυρας, έκανε την Παρασκευή το ΚΚΕ. Στην εισηγητική του ομιλία, ο Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας, Γιάννης Μπορμπότης τόνισε τα εξής:

«Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ απευθύνουμε στον κερκυραϊκό λαό κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και σας καλούμε να αποφασίσετε στις εκλογές της 7ης Ιούλη με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα.

Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή αν η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης.
Κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα διπλά σας, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού. Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
Σήμερα όλοι μας ζούμε μέσα σε αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί “μεταμνημονιακή εποχή” ή “δίκαιη ανάπτυξη” που όμως δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού. Νιώθουμε ότι τα προβλήματα και η ανασφάλεια παραμένουν, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν ως εδώ.
Το λέμε καθαρά, όχι για να τρομοκρατήσουμε αλλά για α προετοιμάσουμε: ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης προετοιμάζεται ήδη με τα επίσημα προγράμματα των κομμάτων. Στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται “αναδιαρθρώσεις”, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Με αφορμή τις εξελίξεις των ημερών είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή όχι μόνο δεν προσφέρει ασφάλεια στο λαό αλλά επιφέρει κινδύνους.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι επικίνδυνες. Η παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεώτρησης, αλλά και οι κινήσεις του ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός» στην περιοχή, συνιστούν παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τους σχεδιασμούς της τουρκικής άρχουσας τάξης και στο Αιγαίο διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει την επαίσχυντη «συμφωνία των Πρεσπών», που έγινε για να μπούνε τα Δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ, ως «πιλότο» και για το Αιγαίο και το Κυπριακό, δίνει το στίγμα της «συνδιαχείρισης» στο Αιγαίο υπό Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκό έλεγχο.
Τώρα πρέπει και μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ, να βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξει η κατάσταση, να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, των λαών όλης της περιοχής μας ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τους πολέμους, που διαλύουν χώρες, που ξεκληρίζουν λαούς, που ξεσπιτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Κριτήριο για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους νέους και τις γυναίκες και στο νομό Κέρκυρας πρέπει να είναι επίσης η ίδια τους η ζωή, η πείρα.

– Η τουριστική ανάπτυξη είναι πραγματικότητα, με εκατομμύρια τουρίστες στο νησί μας. Όμως τα κέρδη μένουν στα χέρια των λίγων ενώ για τους εργαζόμενους στο τουρισμό επιφυλάσσεται τεράστια εκμετάλλευση και εντατικοποίηση και για τους επαγγελματίες συρρίκνωση ή και λουκέτα. Σε αυτή την ανάπτυξη συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

– Ιδιωτικοποιήσεις στην Κέρκυρα έγιναν και επιχειρείται να γίνουν με όλες τις κυβερνήσεις. Ο ερημίτης και το αεροδρόμιο δόθηκαν για να εξασφαλιστεί η ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα οικονομικά στοιχεία από τα πρωτόγνωρα κέρδη της FRAPORT από όταν ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είναι αποκαλυπτικά.

– Στην Κέρκυρα του 2019 δεν υπάρχουν: πόσιμο νερό, φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, δρόμοι, οι υποδομές σε υγεία, παιδεία, αθλητισμό και πολιτισμό είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς. Προβλήματα που παραμένουν άλυτα ενώ εναλλάχτηκαν κυβερνήσεις ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωμάτων τους γιατί όλοι τους υλοποιούν την πολιτική των περικοπών των ματωμένων πλεονασμάτων και της στήριξης των επιχειρηματικών σχεδίων.

Και ενώ η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στρατηγική τσακώνονται δήθεν για την “7ήμερη εργασία” ή το “ασφαλιστικό Πινοσέτ”, αλλά κανείς δεν λέει ότι αυτές οι προτάσεις είναι ήδη κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη – μέλη, κατευθύνσεις που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Πριν ο Μητσοτάκης μιλήσει δημόσια για την 7ημερη εργασία, ο Τσίπρας είχε ήδη νομοθετήσει την κατάργηση της Κυριακής αργίας, είχε νομιμοποιήσει συμβάσεις για δουλειά ως και 10 μέρες χωρίς ρεπό. Και να μην ξεχνάμε όσους δουλεύουν σεζόν, χωρίς ρεπό, με εξαντλητικά ωράρια και με την εργοδοσία να ξεσαλώνει στην πλάτη τους, ξεζουμίζοντάς τους και τρομοκρατώντας τους για να μη σηκώσουν κεφάλι.
Σας καλούμε να γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν προγράμματα που είναι παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού «σχεδίου», δεσμεύονται από τις αποφάσεις της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που έχουν συνυπογράψει και υπόσχονται ότι θα τις υλοποιήσουν. Τους έχετε δοκιμάσει, μην περιμένετε ότι θα αλλάξουν.

Σας καλούμε να αναδείξουμε πανελλαδικά αλλά και στην Κέρκυρα το ΚΚΕ 3η δύναμη.
Να μη δοθεί συγχωροχάρτι στο ΚΙΝΑΛ, που τώρα επανδρώνει και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε και υλοποίησε μνημόνια και τώρα είναι πρόθυμο να συνεχίσει στην ίδια λογική.
Μην ανεχτείτε την επανεκλογή χρυσαυγίτη βουλευτή από την Κέρκυρα. Αυτός ο τόπος με αυτή την ιστορία των φυλακών που γέμιζαν με κομμουνιστές και αγωνιστές, με το Λαζαρέτο των εκατοντάδων εκτελεσμένων, δε μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή από ένα μέλος μια εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.
Σας καλούμε να μη σκορπίσετε την ψήφο σας σε κόμματα “πυροτεχνήματα” που εμφανίζονται και χάνονται σε λίγο καιρό, που αποτελούν χρήσιμες εφεδρείες του συστήματος και ενσωματώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Μην εμπιστευτείτε την “Ελληνική Λύση” του Βελόπουλου που συνομιλεί με τον Ιησού ούτε το “Μέρα 25” του Βαρουφάκη ο οποίος συνέβαλλε σε όλο αυτό το παραμύθι της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδίασε και υπέγραψε το 3ο μνημόνιο. Λέει ψέματα όταν προβάλει ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ. Και ο οποίος δε βγάζει άχνα για τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, γιατί δεν έχει σχέση με αντίσταση, ριζοσπαστισμό, αριστερά, αφού είναι άνθρωπος όπως λένε, του διεθνούς τοκογλύφου Σόρος, έτοιμος να συνεργαστεί είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ όπως έχει δηλώσει.

Ο κερκυραϊκός λαός αξίζει κομμουνιστή βουλευτή. Αξίζει βουλευτή που θα διεκδικεί με κάθε κόστος και θα παλεύει μαζί με το λαό για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ο κερκυραϊκός λαός έχει τη θετική εμπειρία από τη δράση του συντρόφου Μπάμπη Χαραλάμπους ως βουλευτή του ΚΚΕ για μία πενταετία και μπορεί να εξάγει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα.
Δίνουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, μαχητικότητα, θέληση, αλλά και αισιοδοξία και αυτή τη μάχη, τη μάχη των βουλευτικών εκλογών για να βγει ισχυρό το ΚΚΕ.
Η ενίσχυσή του είναι στο χέρι όλων μας»
ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Αρμενιάκος Βασίλης, 69 ετών, αγρότης. Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας από το 2010 μέχρι σήμερα. Στις τελευταίες εκλογές εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κέρκυρας. Πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας. Μέλος της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μπλόκων. Έχει, επίσης, διατελέσει Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Ματθαίου (1995 – 1999) και Δήμαρχος Μελιτειέων από το 1999 έως το 2002. Ήταν μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, όπως επίσης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου. Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής και της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ και έχει υπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους του κόμματος από διάφορες στελεχικές θέσεις.
Μπαλού Αλεξάνδρα, γεννήθηκε στο χωριό Μεσαριά της Κέρκυρας το 1961. Σπούδασε στη σχολή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς και έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης. Είναι μέλος του Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την τοπική διοίκηση.
Στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ παλαιότερα διατέλεσε περιφερική σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής και νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του γενικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).
Πελάης Σταμάτης, 45 ετών, ξενοδοχοϋπάλληλος. Συνεργάζεται με το ΚΚΕ από το 2001. Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας από το 2011. Μέλος της Επιτροπής ποιότητας ζωής της Επιτροπής Τουρισμού και του ΔΟΠΑΠ. Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ). Μέλος της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Επισιτισμού-Τουρισμού. Μέλος των Πρωτοβουλιών Αγώνα για την προστασία και ανάδειξη του ΙΣΣΟΥ, των ΑΛΥΚΩΝ, του ΚΑΣΤΕΛΛΟ και του ΣΚΕΡΟΥ. Μέλος του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου ‘’ΚΟΡΙΣΣΟΣ’’ και του Κερκυραϊκού Γ.Σ.
Στο παρελθόν επίσης έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Κέρκυρας 2003-2011. Μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών Παιδείας, Ανάπτυξης Οικονομικών Διοίκησης, Τουρισμού – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίου Μάρκου. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Σαϊτά Μαριλένα: 29 χρονών, μαθηματικός. Από το 2013 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι γραμματέας του Τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ στην Κέρκυρα και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας. Διδάσκει μαθηματικά στα Λαϊκά Φροντιστήρια που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ. Παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου.
Χαραλάμπους Μυρσίνη: 36 ετών αρχαιολόγος, μητέρα δυο παιδιών. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ. Ήταν γραμματέας της Τ.Ε. Κέρκυρας την περίοδο 2015-2019 και παλιότερα επί σειρά ετών γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΚΝΕ. Είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Σήμερα εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος.


Πηγή