Το Επαγγελματικό Λύκειο Κ. Αχαΐας Πρωτοπορεί


Το Επαγγελματικό Λύκειο Κ. Αχαΐας Πρωτοπορεί – Νέους ορίζοντες ανοίγει το Επαγγελματικό Λύκειο της Κ. Αχαΐας!!!

Μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) την Τετάρτη 05/06/2019, Το ΕΠΑΛ Κ.ΑΧΑΙΑΣ θα έχει την τιμή να υλοποιήσει άλλο ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS PLUS για το σχολικό έτος 2019-2020 με τίτλο
COMPETENCES DEVELOPMENT PERSPECTIVE V
(2019-1-EL01-KA116-062304)

Το εγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια Ολοκληρωμένη Δράση η οποία περιλαμβάνει την Επιμόρφωση 4 καθηγητών με ΘΕΜΑ τις σύγχρονες τεχνολογίες STEM στην εκπαίδευση, την τοποθέτηση 15 μαθητών σε εταιρείες για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στην ΜΠΡΑΓΚΑ της Πορτογαλίας και την Κύπρο για 21 ημέρες. Το πρωτοποριακό για αυτή την δράση που εντάχθηκε για δεύτερη φορά είναι η τοποθέτηση 4 μαθητών για 90 ημέρες για πλήρη εργασία στην Κύπρο και την Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Να τονίσουμε για μια άλλη φορά την επιτυχή έκβαση της οργάνωσης, προγραμματισμού και της αποτελεσματικής δράσης της παιδαγωγικής ομάδας του συλλόγου Διδασκόντων και της ακούραστης προσπάθειας όλων για τις συνεχόμενες επιτυχίες του ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ υλοποιεί και Μεταλυκειακό 4ο έτος (μαθητεία), ώστε να δίνει τις διεξόδους στην αγορά εργασίας προετοιμάζοντας τους νέους επαγγελματίες της.

Στις νέες ευκαιρίες που δίνονται με την επιλογή των μαθητών προς την ΤΕΧΝΙΚΗ κ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ το ΕΠΑΛ ΤΗΣ Κ. ΑΧΑΙΑΣ είναι συγκεντρωτικά τα παρακάτω:

1. Νέες Ειδικότητες – Οχημάτων στην Μηχανολογία
2. Μαθητεία – 9 μήνες εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και στο σχολείο (Οικονομίας – Μηχανολογίας – Ηλεκτρολογίας)
3. Ευρωπαϊκά Προγράμματα Μικρής και Μεγάλης Διάρκειας
4. Είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ)
5. Είσοδο στα Διετή Προγράμματα των ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις

Το ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ είναι ένας βασικός πυλώνας, ένα σχολείο που δεν χάνει το χαρακτήρα του και τον σκοπό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.


Πηγή